Eerbetoon voor een groot clubicoon Kees Rijvers. Na zijn onderscheiding als bondsridder van de KNVB in 2023 is zijn vereeuwiging in het Philips Stadion een mooie herinnering aan hem. Afgelopen zondag is hem in de rust van de wedstrijd PSV - FC Twente een welverdiende posthuum eerbetoon gegeven. Zijn dochter onthult die zondag ook de tegel in de PSV Walk of Fame. Een gepast eerbetoon voor een groot clubicoon. STOCKFOTO: Bert Jansen.
Eerbetoon voor een groot clubicoon Kees Rijvers. Na zijn onderscheiding als bondsridder van de KNVB in 2023 is zijn vereeuwiging in het Philips Stadion een mooie herinnering aan hem. Afgelopen zondag is hem in de rust van de wedstrijd PSV - FC Twente een welverdiende posthuum eerbetoon gegeven. Zijn dochter onthult die zondag ook de tegel in de PSV Walk of Fame. Een gepast eerbetoon voor een groot clubicoon. STOCKFOTO: Bert Jansen. FOTO: Bert Jansen.

PSV Walk of Fame betoont eer aan Kees Rijvers

Sport

De nalatenschap van de recent overleden voetballegende Kees Rijvers leeft voort op de PSV Walk of Fame. Afgelopen zondag 17 maart is de tegel van Rijvers onthuld in de befaamde Walk of Fame in het Philips Stadion. Dit in bijzijn van zijn dochter.

REGIO - Rijvers is als voormalig voetballer, international, trainer en bondscoach van onmisbare waarde geweest voor het Nederlandse voetbal én voor PSV. In 1972 gaat hij aan de slag als trainer in Eindhoven waar hij de club naar het eerste landskampioenschap sinds 1963 leidt. Ook in de 2 seizoenen die daarop volgen brengt hij PSV deze titel.
De meest gedenkwaardige prijs die de Eindhovenaren onder zijn leiding in de wacht hebben gesleept is de UEFA Cup in 1978.        
In 1994 is hij in dienst als scout van PSV, als de club hem vraagt om tijdelijk leiding te geven aan de A-selectie. Rijvers twijfelt geen moment en sluit zijn rijke loopbaan af als interim-manager van PSV.  

Vereeuwigd

De PSV Walk of Fame is een initiatief van Energiedirect, dat begin dit jaar heeft bijgetekend als Official Partner van de club. “De PSV Walk of Fame is een cadeau van Energiedirect aan PSV én de fans”, aldus Nick Poldermans, Manager Branding & Proposition Development.
“De ambitie is om zoveel mogelijk club-iconen te vereeuwigen in het Philips Stadion. Rijvers stond hoog op de wensenlijst van de supporters en het is mooi dat wij op deze manier Rijvers kunnen eren.”

Persoonlijk bezoek          

Commercieel Directeur Frans Janssen ziet in Rijvers een sleutelfiguur uit de clubgeschiedenis. “Ik ben erg blij dat hij de tegel nog heeft gezien. Vlak voor zijn overlijden bracht PSV nog een persoonlijk bezoek aan Rijvers en zijn familie. Zij zijn blij dat hem dit welverdiende eerbetoon toekomt.”

‘Het is mooi
dat wij
op deze manier
Kees Rijvers
kunnen eren’

Opmerkelijk sportnieuws: Voetbal

Van onmisbare waarde

Rijvers is als voormalig voetballer, international, trainer en bondscoach van onmisbare waarde geweest voor het Nederlandse voetbal en voor PSV.

Ambitie: zoveel mogelijk clubiconen vereeuwigen