Cassavechips is geschreven door Nico van der Wijk; regie is in handen van Marieke Bakermans. Zie: theatertros.nl. FOTO: 't Ros.
Cassavechips is geschreven door Nico van der Wijk; regie is in handen van Marieke Bakermans. Zie: theatertros.nl. FOTO: 't Ros.

Cassavechips over huidige cultuurverschillen

Cultuur

De jongerengroep van Theater ’t Ros speelt op zat. 20 apr. om 20.00 uur én op zon. 21 apr. om 14.00 uur in MFA De Leenhoef aan de Steenselseweg in Knegsel, 2 keer het toneelstuk Cassavechips. Het betreft een hedendaags stuk en gaat over tegenstellingen als gevolg van cultuurverschillen.

REGIO - Het gezin van Bert heeft nieuwe buren gekregen, uit Azië. Bert wil graag meedoen met de schoolmusical maar mag dat niet van zijn vader. Zijn vader wil ook niet dat hij contact heeft met zijn nieuwe buurjongen, Baba.
Baba heeft de hoofdrol in de groep 8-musical gekregen maar hij moet daar dingen in doen waar hij eigenlijk helemaal geen zin in heeft. Het liefst zou hij willen goochelen, maar dat mag niet. Zou het de twee toch lukken om vrienden te worden? Zou het ze lukken om allebei mee te doen in de musical, het liefste met een goochel-act voor Baba?

De meeste jongeren speelden eerder al toneel in het openluchtstuk Het lot van de gebroeders Hoeks. Cassavechips is echter de eerste keer dat ze zelf met een stuk op de planken staan, en dat is voor de meesten best wel spannend. Volgens Tonnie, hij speelt Baba, zullen veel mensen zich in het stuk herkennen. “”Maar het is ook heel grappig hoor”. Nils speelt de vader van Bert: “Het stuk heeft een heel belangrijke boodschap: We zijn allemaal gelijk”. Aubrey vindt dat het stuk laat zien dat het niet uitmaakt wie of wat je bent, als je iets wilt dan kun je het!

De tekst van het stuk is geschreven door Nico van der Wijk. De regie is in handen van Marieke Bakermans. Entreebewijzen, € 2,50 per stuk, kunnen gereserveerd worden via www.theatertros.nl.