Afbeelding

Oproep: Weet u wat wat is?

Historie

CultuurCentrum De Schalm aan het Meiveld in Veldhoven viert dit jaar haar 60-jarig jubileum. Toch is dit schitterende cultuurtheater aan het Meiveld in Veldhoven pas op 29 september 1988 geopend. Erfgoedhuis Veldhoven wil weten hoe dat zit en heeft daarom 2 vragen voor de lezers van het Veldhovens Weekblad.
FOTO: Erfgoedhuis Veldhoven.

VELDHOVEN - De plannen voor een cultuurtempel in Veldhoven zijn al in 1959/1960 in de steigers gezet. Voor de locatie wordt gedacht aan het nieuwe centrum van Veldhoven, dat ten noorden van d’Ekker gepland is. Gekozen wordt voor de naam De Schalm in de betekenis van ‘schakel’ en wel een schakel tussen kunstzinnige groeperingen. Maar het wordt lang wachten voordat deze Schalm zal verrijzen. Op 18 december 1964 wordt De (tijdelijke) Schalm feestelijk in gebruik genomen. Omdat het een tijdelijke oplossing is, wordt een ruimte in een gebouw gehuurd. Daarover 2 vragen. 1. Wat was de eigenlijke bestemming voor dit gebouw? 2. Op de foto De Schalm uit 1964. Aan welke weg lag De (tijdelijke) Schalm? Stuur de antwoorden, naar: foto@erfgoedhuisveldhoven.nl 

Uit de goede inzenders wordt een naam geloot. De winnaar wordt uitgenodigd om 3 boeken en/of DVD’s uit de voorraad van Erfgoedhuis Veldhoven te komen kiezen.

Veldhoven herkend!

Afbeelding