Halve marathon lopen? FOTO: PixaBay.
Halve marathon lopen? FOTO: PixaBay.

Trainen voor halve marathon Eindhoven?

Sport

REGIO - Het zal de hardloopliefhebber niet ontgaan zijn dat zat. 12 en zon. 13 okt. de marathon van Eindhoven weer plaatsvindt. Loopgroep Waalre heeft voor de halve marathon (21,1 km) op zon. 13 okt. een specifiek trainingsprogramma. Daarin worden de duurlooptrainingen steeds langer en wordt ook aandacht besteed aan duurvermogen en basissnelheid.
Voor slechts 25,00 euro kunnen alle geïnteresseerden vanaf don 9 mei tot din. 8 okt. meedoen met deze voorbereiding op de halve marathon in Eindhoven. Voor die 25,00 euro kunnen ze deelnemen aan drie wekelijkse trainingen op zon.-ochtend, en din.- en don.-avond. Alleen de inschrijving voor de halve marathon op din. 8 oktober moet iemand dan nog zelf regelen.
Tjdens de trainingen worden de deelnemers begeleid en geadviseerd door ervaren trainers, die al veel halve en vaak ook hele marathons achter de rug hebben. Wie normaal de trainingen alleen doet, zal nu ervaren dat hij/zij in de voorbereiding én op de grote dag zelf veel steun en gezelligheid ondervindt aan het lopen met anderen samen. Deze groepsstimulans is groot.
De enige voorwaarde is dat deelnemers vooraf een passend basisniveau moet hebben. Zo’n 10 km aaneengesloten kunnen hardlopen is echt het minimum. De training is dus niet voor beginnende lopers! Meedoen? Stuur dan een e-mail met naam en contactgegevens, naar: starters@loopgroepwaalre.nl