Voormalige jeugdspelers van Rood-Wit. Wie herkent ze? FOTO: Erfgoedhuis Veldhoven.
Voormalige jeugdspelers van Rood-Wit. Wie herkent ze? FOTO: Erfgoedhuis Veldhoven.

Oproep: Weet u wie wie is?

Historie

Voetbalvereniging Rood-Wit wordt in 1924 opgericht door een groepje van 15-17 jarigen Veldhovenaren, die op Sondervick een veld huren voor 90 gulden per jaar.

VELDHOVEN - De jeugd blijft door de jaren heen altijd een speerpunt van de vereniging wat regelmatig zijn vruchten afwerpt. Als we ons beperken tot enkele resultaten gedurende de laatste 25 jaar: in 1999-200 behaalt A1 het kampioenschap in de hoofklasse en promoveert naar de landelijke divisie, in het seizoen 2011-2012 wint A1 de districtsbeker. Rood-Wit is er bovendien trots op dat in hun 1e elftal vrijwel uitsluitend uit spelers bestaat die hun opleiding bij Rood-Wit hebben genoten. 

Na Sondervick zijn er nog diverse velden die Rood-Wit kleuren. Sinds 1965 wordt er op de Korze gevoetbald. Aanvankelijk op velden aan de Knegselseweg, sinds 1995 in het huidige sportpark. Erfgoedhuis Veldhoven wil weten wie de voormalige jeugdspelers op de foto zijn. Wie herkent ze? 


Stuur uw antwoorden, naar: 

foto@erfgoedhuisveldhoven.nl


Uit de goede inzenders wordt een naam geloot. De winnaar wordt uitgenodigd om 3 boeken en/of DVD’s uit de voorraad van Erfgoedhuis Veldhoven te komen kiezen.

Veldhoven herkend

Afbeelding