Het elftal van Rood-Wit in 1937 met geestelijke ondersteuning van de kapelaan. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bibliotheek Veldhoven.
Het elftal van Rood-Wit in 1937 met geestelijke ondersteuning van de kapelaan. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bibliotheek Veldhoven.

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat zijn het nieuws en de activiteiten van Bibliotheek Veldhoven?

100 jaar Rood-Wit

Onder de naam ‘Veldhoven in Beeld’ presenteren de Bibliotheek, Erfgoedhuis Veldhoven en Museum ‘t Oude Slot een paar keer per jaar een nieuw thema op het grote, interactieve scherm (’multitouchtable’) in de bieb. Zo komen jong en oud op een leuke en laagdrempelige manier in aanraking met de rijke historie van Veldhoven.
Vanaf 1 mei tot 1 sept. staat het scherm onder andere in het teken van ‘100 jaar Rood-Wit’. De presentatie bevat onder meer historische foto’s uit de beginjaren, de huidige elftallen en gebeurtenissen uit een eeuw voetbal in Veldhoven.

Mei tot sept., tijdens openingsuren van de bieb. Meer info: 

bibliotheekveldhoven.nl/rood-wit

Schaakmiddag

Schaken is niet alleen leuk maar ook ontzettend leerzaam. Focus en inzet zijn belangrijk bij het schaken, dus het spelen van een partij is een toptraining voor de concentratie.
Alle kinderen in Veldhoven die al een beetje kunnen schaken of juist heel goed, zijn van harte welkom bij de schaakmiddag vol uitdaging en tips. Zij nemen het op tegen Rob van de Voort, al jarenlang dé schaakmeester van de jeugdbieb.

Woe. 1 mei, 15.00-17.00 uur. Deelname gratis, aanmelden niet nodig.

bibliotheekveldhoven.nl/schaakmiddag

Boekjes & Babbels

Leuke én leerzame bijeenkomst voor kinderen van ca. 1,5 tot 4 jaar met voorlezen, opvoedtips en regelmatig speciale gasten. Schuif gerust eens gezellig aan!
Boekjes & Babbels is elke 2e dinsdag van de maand, met elke keer dan ook een ander thema en prentenboek waaruit voorgelezen wordt. Het thema op din. 14 mei aanstaande, is: ‘Samen spelen, samen delen’.

Din. 14 mei, 11.00-12.00 uur. Deelname gratis na aanmelden: 

bibliotheekveldhoven.nl/babbels

========================

Vacature

De Bibliotheek Veldhoven zoekt per 1 juli 2024 een Community Librarian Jeugd / Medewerker Front Office. Dit is een gecombineerde, betaalde functie voor min. 14 en max. 18 uur per week.

Meer info en reageren: 

bibliotheekveldhoven.nl/vacatures