Veldhoven Jordy Graat
Veldhoven Jordy Graat Foto: Bert Jansen

Kampioen!

Column

Het laatste fluitsignaal... Duizenden (papieren) schalen die de lucht in gaan. Uitzinnig vreugde! Alle emoties komen los...
We hebben weer een gigantisch feest kunnen vieren omdat PSV landskampioen is geworden. Het hele seizoen waren we de beste, en dat is het fantastisch als heel de regio dat meeviert.
Na al die jaren is het iedereen van harte gegund. Ik vond het mooi om te zien dat zoveel mensen richting de stad kwamen. Van jong tot oud, veel mensen waren erbij.
Tussendoor ging ik even snel naar huis om wat te eten - want zie maar eens een tosti te krijgen in de stad met bijna 100.000 mensen - en toen zag ik nog andere kampioenen door de straat trekken. De platte kar van de Rood-Wit Vrouwen 1 ging in een euforie toch door het dorp.

          Sport is soms heel mooi...
          Zeker op deze momenten!

Nu zie ik ze nog wel eens in de kroeg of op een festival los gaan maar ook die zijn uiteindelijk de beste geworden en dat verdiend een groot compliment. Prachtig dat er dan een hele tocht door Veldhoven gaat om het te vieren. En zo hoort het eigenlijk ook.
Iedereen die kampioen wordt mag dit laten zien en daar moeten we trots op zijn. Voor PSV is het flink feesten en dan nog twee wedstrijden om het seizoen af te ronden. Dan kijken ze terug op een fantastisch jaar.
Laten we dit kampioenschap ook zeker opdragen aan Veldhovenaar Thijs Slegers. Ik hoop dat ie van boven met een flink glas bier lachend meekijkt naar alles wat er hier gebeurd. Het zijn bijzondere dagen en wat had ik graag zijn blijdschap gezien. Nu is het hopen dat we de komende jaren vaker dit soort feestjes hebben en we niet weer lang hoeven te wachten. Want, eerlijk is eerlijk, hier kunnen we best aan wennen toch? Wat dat betreft, is sport soms heel mooi... Zeker op deze momenten!

Jordy Graat.

Column van Jordy Graat