Veldhoven Jordy Graat
Veldhoven Jordy Graat Foto: Bert Jansen

Benzineprijzen

Column

Ik zit veel in de auto, voornamelijk voor mijn werk. Soms zijn dat korte stukjes, maar in de weekenden ben ik vaak voor langere afstanden onderweg.
Op zondag ben je alweer bezig met de agenda voor de komende week en ik betrap mezelf erop, dat op het to do-lijstje steeds vaker ‘tanken’ terugkomt. Dan denk ik met weemoed aan vroegere tijden.
Op mijn 19e jaar kocht ik mijn eerste autootje omdat ik landelijk ging draaien als DJ. Dan moest je soms naar Hengelo, Heerenveen of Amsterdam. In die tijd waren dat best flinke stukken om te rijden. Ik kocht een dieseltje want dat scheelde weer een stuk. Toen tankte ik een liter voor 0,87 cent en had ik voor een paar tientjes een volle tank.
Tegenwoordig heb ik een hybride auto en dat betekent afrekenen. Onder de 100,00 euro ben je nooit meer klaar en dat is zorgelijk. Ik merk wel dat in ons dorp de prijzen per liter toch flink wat schelen. Sommige pompstations vragen behoorlijk meer dan anderen. Daar zal best een reden voor zijn, maar voor de consument is het dan een kwestie van uitzoeken waar je het beste heen kan.

           Toen tankte ik een liter
                     voor 0,87 cent

Op de snelweg vragen ze helemaal gigantische prijzen voor een liter brandstof, dat is bijna belachelijk! Tegenwoordig rijd ik steeds vaker vanuit Veldhoven naar Lommel want daar ben je soms 0,30 cent goedkoper uit. En dat half uurtje op en neer is helemaal niet erg door die nieuwe weg richting Valkenswaard en Lommel. En geloof het of niet, maar ik kom daar sinds een aantal weken regelmatig Veldhovenaren tegen. Staan we dan een beetje gezellig te keuvelen om vervolgens weer terug te rijden.
Het is beste gezellig zo’n invasie uit Veldhoven, maar tegelijkertijd hoop ik dat de prijzen wel weer een beetje gaan dalen. En anders gaat het de fiets worden, maar die heb ik niet dus dat wordt een lastige zomer. Uitdaging!

Jordy Graat.

Column van Jordy Graat