Omdat er in Veldhoven volgens haar nog nooit een Ibizamarkt is geweest, zet de Veldhovense Denis van Ierland daar de schouders onder. FOTO: Bert Jansen.
Omdat er in Veldhoven volgens haar nog nooit een Ibizamarkt is geweest, zet de Veldhovense Denis van Ierland daar de schouders onder. FOTO: Bert Jansen.

Een kleurrijke markt zoals op Ibiza

Activiteit

Ad Adriaans

Denise van Ierland gaat een uitdaging niet uit de weg. Omdat in Veldhoven volgens haar nog nooit een Ibizamarkt is geweest, zet de Veldhovense daar de schouders onder. Op zat. 8 en zon. 9 juni vindt het sfeervolle en kleurrijke evenement op ’t Witven plaats onder de naam Ibiza Market XXL.

VELDHOVEN - Ze is geboren en getogen in Zeelst. Enkele jaren heeft ze een kledingwinkel in de Burg. Van Hoofflaan in Veldhoven. “In 2014 stopte ik met de winkel. Omdat ik iets met kleding heb, ging ik kleding verkopen op markten en braderieën.”

Doorslaand succes

De organisator van een markt in Valkenswaard vraagt Van Ierland of ze interesse heeft samen met haar een Ibizamarkt te organiseren. Omdat ze wel van een uitdaging houdt, zegt ze toe. En zo vindt in 2016 en 2017 in Eindhoven een Ibizamarkt plaats.
“Dat was een doorslaand succes. Er kwamen respectievelijk 9.000 en 11.000 bezoekers op af. Ze kwamen zelfs met een bus uit Duitsland”, blikt ze enthousiast terug.
Als echte Veldhovense organiseert ze nu voor het eerst een Ibizamarkt in Veldhoven. “Ik ben op zoek gegaan naar een locatie en uitgekomen bij ’t Witven. Samen met de nieuwe eigenaar heb ik de datum van zat. 8 en zon. 9 juni vastgelegd. De markt vindt plaats bij het strand aan de Runstraat 40.”

Sfeer en stijl

Vanuit haar uitgebreide netwerk heeft Van Ierland circa 90 standhouders geselecteerd. “Daaronder zit een aantal hippies die met hun volkswagenbusje alle Ibizamarkten afgaan. Ook komen er fraaie fashiontrucks. Ik selecteer op standhouders die de Ibizasfeer omarmen en hun stand aankleden in Ibizastijl met onder meer bloemen. Ze verkopen kleding, schoenen, tasjes, sieraden, woonaccessoires, beautyproducten en meer. Er komt ook een schaafijsverkoper met een met bloemen versierde ijskar.”
2 Eindhovenaren komen met hun GOA Vodka naar de markt. “Ze staan voor het eerst op een markt. Hun wodka maken ze op basis van natuurlijke ingrediënten uit het bos.”
Bezoekers kunnen er ook genieten van een massage of kijken of hun geluk in kaarten zit. En wie honger heeft, kan terecht bij minstens 7 foodtrucks. “Ik heb heel mooie foodtrucks geselecteerd. Ze verkopen onder meer lekkere saté, nacho’s, frites en hamburgers.”
Er is ook een bijzondere cocktailbus. Op de bovenverdieping zorgt een dj voor rustige loungemuziek zodat mensen gezellig een praatje kunnen maken. Ze mikt met haar evenement dan ook op het hele gezin.
Van Ierland: “Ik ben een echt familiemens en hou er van om met het gezin leuke dingen te doen. Voor de kinderen is er op ’t Witven natuurlijk zand en water, maar ik heb voor hen ook een draaimolen en snoepkraam nog geregeld.”

In goede banen

Van Ierland verwacht dat de meeste inwoners van Veldhoven met de fiets naar de Ibiza Market zullen komen. Op de parkeerplaats bij ‘t Witven is plaats voor 300 auto’s. Daarnaast is er de beschikking over parkeerplaats T6 van ASML. Het parkeren is gratis en parkeerwachters leiden het parkeren in goede banen. De entree is 5,00 euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Perfecte locatie

“Ik ben op zoek gegaan naar een locatie en uitgekomen bij ’t Witven. Samen met de nieuwe eigenaar heb ik de datum van zat. 8 en zon. 9 juni vastgelegd. De markt vindt plaats bij het strand aan de Runstraat 40.”

Kaarten bestellen

De openingstijden van de Ibiza Market XXL zijn zat. 8 juni van 11.00 tot 19.00 uur en zon. 9 juni van 11.00 tot 18.00 uur. Kaarten zijn al te bestellen via de Facebookpagina of Instagram van Ibiza Market XXL. Zie ook de website, via: ibiza-market-xxl.nl

‘Er kwamen respectievelijk 9.000 en 11.000 bezoekers op af’