John van Hest, uitschieter…  Vanaf donderdag 7 oktober gaat de allereerste poule in ronde 2 (64 spelers) van start..
John van Hest, uitschieter… Vanaf donderdag 7 oktober gaat de allereerste poule in ronde 2 (64 spelers) van start.. Foto: Thieu Vlemmix

Laatste fase van 1e ronde Driebandentoernooi

di 28 sep 2021, 12:00 Sport

In poule 18 beginnen de deelnemers met een gelijk uitgangspunt, namelijk dat ze er gemiddeld toevallig allemaal 12 moeten maken. Achteraf halen ze dat geen van allen. 

VELDHOVEN - Gerard van de Donk komt er nog het dichtst bij en wordt met in totaal 30,75 aan wedstrijdpunten eerste vóór Martin Roordink, met 28,75. Ook in poule 10 blijven alle 4 de deelnemers aan het einde beneden hun opgegeven moyenne, dat hier eveneens 12 bedraagt.

John van Hest heeft 1 keer een uitschieter naar boven, met 15 caramboles. Eric Bots houdt in de strijd om plek 2, Mike van de Weijden nipt achter zich en kan dus ook verder. Poule 9 is in deze ronde als voorlaatste aan de beurt, alvorens de achtste finales kunnen beginnen. Met zijn startgemiddelde van 20 caramboles is Jos van Tuyl de te kloppen man. Hij maakt voldoende caramboles om via zijn uiteindelijke 2e plek in ronde 2 terecht te komen. Plek 1 is voor Michel Jansen die als enige dichtbij zijn moyenne komt (0,367-400). John van Boekel en Mark Wouters leggen hier op plek 3 en 4 het loodje. De allerlaatste wedstrijd in deze 1e ronde, is die van poule 14. Een interessante, omdat alle spelers staan ingeschreven met een vrij hoog moyenne. Nieuw qua deelname is Ger de Bie. Hij wint ook de poule. 

Vanaf donderdag 7 oktober gaat de allereerste poule in ronde 2 (64 spelers) van start.