Het klimaatplan moet tot resultaat hebben dat de broeikasgasemissies in 2030 minstens 45% lager moeten zijn dan in 2019. FOTO: Stock.
Het klimaatplan moet tot resultaat hebben dat de broeikasgasemissies in 2030 minstens 45% lager moeten zijn dan in 2019. FOTO: Stock.

Emissiereductie bij Eindhoven Airport?

Politiek

Milieudefensie Eindhoven en De Kempen willen een emissiereductie van Eindhoven Airport van 45% in 2030.

MEERHOVEN - De landelijke Vereniging Milieudefensie heeft bij 29 grote bedrijven in den lande de eis neergelegd, dat ze een klimaatplan moeten maken dat binnen de grenzen van de Klimaatovereenkomst van Parijs blijft. Dit initiatief volgt op een eerder initiatief van Milieudefensie tegen de Shell.
Het plan moet tot resultaat hebben dat de broeikasgasemissies in 2030 minstens 45% lager moeten zijn dan in 2019. De plannen worden uiterlijk vrijdag 15 april 2022 ingewacht en vervolgens ter beoordeling voorgelegd aan het NewClimate Institute. Voor meer informatie hierover zie de onderstaande link.

Een van de 29 grote ondernemingen die de eis van Milieudefensie heeft ontvangen, betreft de Schiphol Group. Die is eigenaar van 51% van de aandelen van Eindhoven Airport. Daarmee is Eindhoven Airport dus duidelijk een filiaal van Schiphol.

De afdelingen van Milieudefensie Eindhoven en De Kempen hebben in een uitvoerige brief aan directeur Hellemans van Eindhoven Airport, de eis neergelegd dat tevens Eindhoven Airport, als onderdeel van de Schiphol Group, in eigen huis dezelfde reductie doorvoert.

https://milieudefensie.nl/