Een collage van werken die te zien zijn. FOTO: Kunstuitleen.
Een collage van werken die te zien zijn. FOTO: Kunstuitleen.

Compleet nieuwe collecties te zien

Cultuur

De kunstwerken in Veldwijzer in Veldhoven én in Gezondheidscentrum Dolium in Eersel zijn weer vernieuwd door de amateurkunstenaars van Kunstuitleen Veldhoven e.o. Het collectief bestaat uit ongeveer 50 deelnemers uit Veldhoven en omgeving. Met dit initiatief willen zij de mogelijkheid bieden hun kunstwerken ook aan anderen te laten zien. 

VELDHOVEN/EERSEL - Het unieke van deze expositie is dat de kunstwerken (beelden en schilderijen) van verschillende kunstenaars zijn. Kortom, een bijzonder gevarieerde mix van stijlen, kleurgebruik en technieken. Neem even de tijd en wandel eens door de gangen van het gezondheidscentrum. Misschien ontdekt u daar een verrassend mooi kunstwerk voor bij u in huis. Gewoonlijk zijn de kunstwerken online te bezichtigen, maar een kunstwerk komt tijdens een expositie natuurlijk veel beter tot zijn recht voor wat betreft kleur, diepte materiaalgebruik en perspectief. 

Kunstuitleen Veldhoven e.o. beschikt over een website en FB-pagina met honderden schilderijen en beelden die voornamelijk digitaal te bekijken zijn. Het collectief bestaat uit zo’n 50 amateurkunstenaars uit Veldhoven en omgeving. Voor 5 euro per maand kan iedereen een kunstwerk lenen. Dit bedrag komt rechtstreeks ten goede aan de betreffende kunstenaar.

kunstuitleenveldhoveneo.nl