Meer doen met fotografie? Hobbyfotograaf Ton van de Ven deelt praktische tips en persoonlijke ervaringen.
Meer doen met fotografie? Hobbyfotograaf Ton van de Ven deelt praktische tips en persoonlijke ervaringen.

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Algemeen

KennisMakers: Fotograferen

BIEB - Onder de naam ‘KennisMakers’ kan iedereen zijn passie, hobby of interesse delen met anderen in de Bibliotheek. Op dinsdag 17 mei is het de beurt aan hobbyfotograaf Ton van de Ven. Hij vertelt over zijn passie voor fotograferen en geeft praktische tips. Ton: “Het gebeurde mij toen iemand me vertelde dat zij hele mooie foto’s had gemaakt van een natuurgebied waar ik vaak wandel. Het bracht me op het idee om van fotograferen mijn hobby te maken. Met een geleende spiegelreflexcamera ging ik wat eerste foto’s maken, die ik best leuk vond. Daarna keek ik op internet wat filmpjes over fotograferen en dat versterkte mijn enthousiasme zodanig dat ik zelf een geschikte camera kocht.”

Dinsdag 17 mei van 14.00 tot 15.30 uur, entree gratis.

bibliotheekveldhoven.nl/fotograferen

Kleurwedstrijd Woezel & Pip

BIEB - Ter promotie van de Sing-a-Long voorstelling van Woezel & Pip op 14 mei in Theater de Schalm, organiseren De Schalm en de bieb een leuke kleurwedstrijd. Doe mee en maak kans op mooie prijzen zoals knuffels, T-shirt en boeken van Woezel & Pip. De kleurplaat is tot zaterdag 14 mei in te leveren in de Bibliotheek Veldhoven. 

Tot zaterdag 14 mei, meer info en kleurplaat downloaden:

bibliotheekveldhoven.nl/kleurwedstrijd

Stamboomcafé

BIEB - Wie waren uw voorouders? Ontdek het in de Bibliotheek! Nog een begin maken met het onderzoek? Breng dan in ieder geval de gegevens van uw ouders en grootouders en eventueel trouwboekjes en bidprentjes mee. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Zaterdag 14 mei, 11.00-13.00 uur.

bibliotheekveldhoven.nl/stamboomcafé

Rondje Brabant

BIEB - Elke maand nodigt één van de Brabantse Bibliotheken een interessante spreker uit. De vaste interviewer Theo Verbruggen daagt elke spreker uit de diepte in te gaan. Elke maand op een andere locatie in Brabant, met ruimte voor een kleine groep live publiek en een livestream. Deze maand is Paul van Tongeren te gast in de Bibliotheek Berkel-Enschot. Hij was hoogleraar wijsgerige ethiek. Naast zijn academische werk houdt Van Tongeren zich bezig met publieksfilosofie en is ook de nieuwe Denker des Vaderlands.

Woensdag 18 mei, 20.00-21.30 uur.

bibliotheekveldhoven.nl/tongeren