Vrijdag 6 januari is de Rieu-sopraan Carla Maffioletti te zien en te horen in De Schalm.
Vrijdag 6 januari is de Rieu-sopraan Carla Maffioletti te zien en te horen in De Schalm.

Klaar voor een geheel eigen show

Algemeen

De Braziliaans-Italiaanse zangeres Carla Maffioletti is met name bekend geworden als jarenlang vast orkestlid van André Rieu. Maar ze staat sinds kort op eigen benen. En vrijdag 6 januari 2017 op de planken van De Schalm.

VELDHOVEN - “Ik ben er trots op dat we tijdens concerten over de hele wereld van haar talent en unieke stem hebben mogen genieten.” Dit zegt niemand minder dan violist André Rieu over Carla Maffioletti, jarenlang de ‘leading soprano’ van zijn show. Beiden hebben inmiddels afscheid genomen van elkaar, want de zangeres is een eigen carrière gestart. Vanaf maandag 6 januari 2017 trekt ze langs een aantal theaters onder begeleiding van salonorkest Da Capo en met een programma waarin al haar talenten tot z’n recht komen. De Braziliaans-Italiaanse zangeres beschikt namelijk niet alleen over een gouden stem, maar is ook nog eens een begenadigd gitariste.

No time

Muziek zit in de familie, want een van haar beide broers is onder de naam Nitro D een hiphopster in Brazilië. Op haar 15e ging ze al met een gitaarensemble op tournee door Brazilië en op haar 17e zat ze op het conservatorium. “Daar werd mijn zangstem ontdekt en binnen no time stond ik op het operapodium. Een van de eerste producties waarin ik in zong, was Die Zauberflöte van Mozart”, aldus de sopraan.

Koffer

Maffioletti groeide in haar vaderland ondanks haar jeugd al snel uit tot een operaster. Tijdens een masterclass in Rio de Janeiro ontmoette ze een zanglerares uit Maastricht en er was meteen een klik. “Ze nodigde mij uit om naar Nederland te komen en daar verder te studeren’, vertelt Maffioletti, die daarop niet aarzelde, want ze wist dat hier de kans van haar leven lag. Ze pakte haar koffers en stapte op het vliegtuig naar Nederland om in Maastricht aan het conservatorium een operaopleiding te volgen.

Binnenleiden

Na een geslaagde auditie bij André Rieu, heeft Carla Maffioletti 7 jaar lang non-stop over de gehele wereld getoerd met zijn orkest. Daarna besloot ze dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en ze stortte zich op de opera. “Ik heb zoveel geleerd en er leeft zoveel in mij wat ik de mensen wil laten horen. Als ik straks met mijn eigen orkest op het theaterpodium sta, ga ik het publiek mijn persoonlijke muzikale wereld binnenleiden. Daar heb ik altijd naar toe geleefd.’’

Carla Maffioletti is te zien en te horen op vrijdag 6 januari 2017 in De Schalm. Voor de pauze neemt ze haar publiek mee op reis door de wereld van de klassieke muziek, in de 2e helft komen ook tango’s, fado’s en Zuid-Amerikaanse klanken aan bod. Met ook een sterrenrol voor de accordeon.