"Als we nu uit willen gaan, zijn we aangewezen op de omliggende dorpen. Maar het liefst blijven we binnen Veldhoven.” FOTO: Bert Jansen.
"Als we nu uit willen gaan, zijn we aangewezen op de omliggende dorpen. Maar het liefst blijven we binnen Veldhoven.” FOTO: Bert Jansen.

In de bres voor de Veldhovense jeugd

Maatschappelijk

Van de redactie

Tijdens haar ambt als jeugdprinses Maartje d’n Vurste van Veldhoven geeft Maartje Kapteijns aan in haar speech dat er in Veldhoven niet echt iets voor de jeugd is. Niet om carnaval te vieren, maar ook niet om uit te gaan.

VELDHOVEN - Samen met haar moeder Dianne Heesakkers in de bres voor de jeugd van Veldhoven. Samen geven ze aan dat er voor de jongeren in de leeftijd van 15, 16 en 17 jaar geen gelegenheid is om op stap te gaan. “We hebben geen plek voor onszelf waar we lekker kunnen chillen, dansen en kletsen. Als we nu uit willen gaan, zijn we aangewezen op een van de omliggende dorpen waar de dingen wel goed zijn geregeld voor jongeren. Maar het liefst blijven we binnen Veldhoven.”
Tijdens de sleuteloverdracht spreekt Maartje hier al over met de Wethouder van Plezierige Zaken. Dat heeft geleid tot een oriënterend gesprek met gemeente Veldhoven. Dianne: “Het was een superfijn gesprek waarin we duidelijk hebben kunnen maken dat er behoefte bestaat aan een uitgaansgelegenheid. Gemeente Veldhoven staat er in principe voor open. Ze stimuleren ons om een werkgroep op te starten. Daarvoor hebben handvaten gekregen.”

Utopie         

Als eerste gaat de werkgroep inventariseren bij de jeugd waar de grootste behoeft ligt. Maartje weet wel waar zij naar zou willen streven: “Een grote gezellige ruimte met een dj of zo met gezellige muziek waar je op kan dansen of gewoon naar kunt luisteren.”
De werkgroep wil snel aan de slag en streeft ernaar om bij het begin van het nieuwe schooljaar van start te gaan.
Dianne: “In de tijd dat ik in de leeftijd was van Maartje nu, waren er verschillende gelegenheden waar je goed op stap kon gaan. Uit ervaring weet ik dat deze avonden vooral gezellig waren en je kwam in contact met veel jeugd. Dat gun ik mijn dochter ook.”

Werkgroep

De werkgroep heeft verschillende locaties in Veldhoven op het oog waar ze hun plannen uit zouden kunnen voeren. “De gesprekken staan al gepland dus de hoop is er dat we tot een overeenkomst kunnen komen.”
Als de locatie bekend is, kan een businessplan gemaakt worden. “Voor nu hebben we een kleine werkgroep, maar in een later stadium willen we graag in contact komen met vrijwilligers die willen helpen bij de uitvoering.”
Het streven is om maandelijks iets aan te kunnen bieden aan de jeugd. “Dat zou heel mooi zijn voor de Veldhovense jongeren!”
De werkgroep zet er in ieder geval de schouders onder en gaat er vanuit dat haar voornemen om de jeugd een uitgaansgelegenheid in Veldhoven te bieden er ook daadwerkelijk gaat komen.

‘Dat zou heel mooi zijn voor de Veldhovense jongeren!’

Geen plek in Veldhoven om te chillen, dansen en kletsen

Afbeelding