Kiki in Theater de Schalm, woensdag 3 apr., 20.15 uur. Tekst: Lotte Bouwman - FOTO: Anne van Zantwijk.
Kiki in Theater de Schalm, woensdag 3 apr., 20.15 uur. Tekst: Lotte Bouwman - FOTO: Anne van Zantwijk.

Theater de Schalm, voor het ècht allerleukste avondje uit!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat staat er op de planken bij Theater de Schalm?

Kiki Schippers 

Wie Kiki Schippers met haar muzikanten op de Parade zag weet: Kiki Schippers met band betekent vuurwerk! De winnares van de Annie M.G. Schmidtprijs is bekend van Spijkers met Koppen en andere scherpe satirische bijdrages in de media. Ze laat je deze avond achter met een lach op je gezicht en een brok in je keel.

Woe. 3 apr., 20.15 uur.

Mensen van Veldhoven 

Mensen van Veldhoven Live is een evenement voor welk creatief persoon dan ook! Verschillende gastsprekers nemen plaats op het podium om op een inspirerende manier over hun passies en drijfveren te vertellen. Door de vorm is het geen saaie lezing, seminar of vermoeiende presentatie. De gastsprekers in deze editie zijn Bart Volman, Hans Sonnemans, Inge Kapteijns, Josanne Toussaint, Will van der Weijden en Silke Verdam.

Don. 4 apr., 20.20 uur.

Thom Hoffman & Storioni Trio

Na de succesvoorstelling ‘Vleugels’, over Robert en Clara Schumann, komen topacteur Thom Hoffman en het vermaarde Storioni Trio met een nieuw vertelconcert. Ditmaal draait het om Ludwig van Beethoven, misschien wel de meest geliefde componist uit de muziekgeschiedenis.

Vrij. 5 apr., 20.15 uur.

Grof geschud 

Het Vlaams-Nederlands cabaretduo Grof Geschud werd als jongste ooit genomineerd voor de Neerlands hoop met hun debuut ‘Lijmen’. Toen waren ze nog een koppel. Vervolgens gingen ze uit elkaar en maakten daar de bekroonde voorstelling ‘Broeden’ over. Nu komen Lander Severins, de romantische Belg, en Myrthe van Velden, de Hollandse nuchterheid zelve, met ‘Kroost’: poëtisch cabaret vol humor, muziek en ontroering.

Vrij. 5 ap.l, 20.30 uur.

Patrick Neumann 

Eind januari overleed zijn vrouw Ghislaine en werd theatermaker en liedschrijver Patrick Neumann na een intense periode weduwnaar. In gesprek met Paul Haenen ontstond het idee voor een voorstelling over deze periode. In een luchtige avond met liederen, verhalen en beschouwingen neemt Patrick je mee in zijn eigen manier van rouwen. Hij zingt en vertelt over zijn wederopstanding. Of ieder geval over zijn poging tot herrijzenis. Want eerlijk is eerlijk: doodgaan is natuurlijk erg, maar het leven van de weduwnaar gaat ook niet over rozen.

Zat. 6 apr., 20.30 uur.