Lenteconcert 2023. FOTO: Alexanderband.
Lenteconcert 2023. FOTO: Alexanderband.

Lenteconcert door de Alexanderband

Cultuur

Zondag 24 maart vindt het jaarlijkse voorjaarsconcert plaats. Deze keer in Ontmoetingscentrum de Ligt in Veldhoven. Om 14.30 uur begint het concert dat uitgevoerd wordt door de Alexanderband.

VELDHOVEN - Een bijzonder concert dat geheel verzorgd wordt door de Alexanderband zelf en ook bijzonder omdat een 3-tal jubilarissen, die 40 jaar lid zijn, in het zonnetje gezet worden. De Alexanderband bestaat 48 jaar, dus worden leden gehuldigd die niet meer weg te denken zijn uit de band. De voorbereidingen voor het gouden jubileum gaan starten!
De Alexanderband is een orkest dat bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking. In 1976 start de Alexanderband met 20 personen als schoolorkest van de Prins Willem-Alexanderschool. In 1989 is de band ondergebracht in een afzonderlijke stichting. De band telt op dit moment 34 leden en ongeveer 36 vrijwilligers. Ook leden worden toegelaten die geen banden hebben met de Prins Willem-Alexanderschool. Muzikale leiding is in handen van Caroline Chamboné, die weer gesteund wordt door de verschillende sectie-dirigenten van het slagwerk, de melodica’s en de keyboards.
Het concert is gratis. Wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De opbrengst moet de kosten dekken van de optredens en vernieuwing van de instrumenten van de Alexanderband.

Zie: alexanderband.nl