Afbeelding
Brigit Strijbos

Zonnepaneel

Column

Elke week verzorgt een bestuurder uit het College van Burgemeester en Wethouders een column in het Veldhovens Weekblad. Zij geven daarmee een inkijkje in hun rol als burgemeester of wethouder. Deze week is de beurt weer aan wethouder Thomas van Broekhoven.

Deze week begint de lente. Waarschijnlijk ben ik niet de enige, maar iets in mij is dan op voorhand al een soort van opgelucht. Ondanks dat ik echt wel kan genieten van de koude maanden, gaat mijn hart toch wat sneller kloppen bij de gedachte aan het voorjaar. Ik ben dan ook blij dat de winter er weer op zit. Ik wil niet zeggen: We hebben het weer overleefd. Maar het had niet veel langer moeten duren.

Het was volledig licht buiten en de
    temperatuur was aangenaam

Het besef dat de lente écht weer voor de deur staat kwam bij mij vorige week. In alle vroegte moest… uh… mocht ik met de hond de straat op. Het was 7 uur en uit gewoonte verwachtte ik buiten een duistere aanblik op enkele door lantaarnpalen verlichtte plekjes na. Echter, niets was minder waar. Bij het opendoen van de deur keek ik alsof er iemand met een rode jas en een gouden envelop voor mijn deur stond. Oké, misschien wat overdreven, maar in ieder geval kwam er zonder moeite een glimlach tevoorschijn.

Het was volledig licht buiten en de temperatuur was aangenaam. Ik checkte nog even de weersverwachting op mijn telefoon. Toen daar 16 graden verscheen, was voor mij het feest compleet. Ik voelde het energieniveau in mijn lichaam stijgen. Als een natuurlijk zonnepaneel voelde ik het effect van warmte en licht op mijn gemoedstoestand. In tijden waar netcongestie onze Veldhovens opgaven in de greep houdt, is het fijn om te weten dat mijn eigen paneel nog functioneert. Een goed voorjaar gewenst allemaal!

Thomas van Broekhoven, wethouder gemeente Veldhoven.

Column van B&W