Veldhoven Jordy Graat
Veldhoven Jordy Graat Foto: Bert Jansen

Vakantie

Column

“Ram kapot, de piep is leeg”, zouden ze in Limburg zeggen. Dat was ook echt even zo. Na een geweldig mooie maar super drukke periode was het tijd om op vakantie gaan. Altijd van die dingen waar ik enorm naar uitkijk.
Vanaf het moment dat het echt zo ver is komt er een soort van rust over je heen. Je weet dan dat je een aantal dagen niks moet en naar een fijne bestemming gaat. De dag van vertrek is altijd nog hectisch maar als je er eenmaal bent dan kan het genieten beginnen.
Ik vloog dit keer van Schiphol, waardoor je toch heel snel beseft dat we best gelukkig mogen zijn met Eindhoven Airport. Dat we daar, op een paar minuten van Veldhoven, ook gewoon kunnen vliegen, is een geluk.
Maar goed, Kaapverdië, mijn bestemming, kon alleen bereikt worden via een andere luchthaven. Ik weet dat er wel vluchten gaan vanuit Eindhoven, maar niet voor de pakketreis die ik geboekt had, waarvan akte.

   We mogen best gelukkig zijn met
               Eindhoven Airport

Het is gewoon heel fijn om dagenlang in de ochtend op te staan en jezelf af te vragen: wat zal ik eens gaan doen vandaag? Geen werk, geen verplichtingen - ja, behalve dan alleen zwemmen om af te koelen! - en vooral lekker bijtanken.
Ik hoop dat iedereen daar net zo van kan genieten als ik. Omdat ik alijd in het voor- en najaar ga, ben ik stiekem soms best jaloers op al die mensen in de grote vakantie. Dan voel je aan alles dat zomerse sfeertje en dat heel veel mensen even weg zijn. Maar, ik weet dan ook dat mijn vakantie er nog aankomt.
Al met al vind ik het gewoon heel mooi om te zien hoe iedereen een vakantie beleeft. De ene is actief, de andere is heel rustig, de ene heeft iedere ochtend een kater en de andere is vooral blij met het buffet.
We kunnen er weer tegenaan!

Jordy Graat.

Column van Jordy Graat