Susan Schoofs en Kasper Jonkers zijn de nieuwe eigenaren van Multivlaai in de CityPassage in Veldhoven. FOTO: Bert Jansen.
Susan Schoofs en Kasper Jonkers zijn de nieuwe eigenaren van Multivlaai in de CityPassage in Veldhoven. FOTO: Bert Jansen.

Nieuwe gezichten bij Multivlaai

Zakelijk

De liefhebber van gebak zal ze ongetwijfeld al gezien hebben: Susan Schoofs en Kasper Jonkers als de nieuwe eigenaren van Multivlaai in de Citypassage.

VELDHOVEN - In enkele advertenties in dit blad hebben ze de overname van Multivlaai al onder de aandacht gebracht van de Veldhovenaar. Sinds 20 mei zijn Susan Schoofs en Kasper Jonkers officieel franchisenemer van Multivlaai. Voor Schoofs is de gebakspeciaalzaak allerminst nieuw. Ze werkt er immers al ruim een half jaar. Eerder doet ze ervaring op in de schoonmaak en in een winkel. “In september van het vorig jaar zag ik een vacature voor een verkoopmedewerker bij Multivlaai. Daarop heb ik gesolliciteerd waarop ik ben aangenomen. Sindsdien werk ik hier al 5 middagen per week.”
Het werk bevalt haar prima. “De omgang met de klanten vind ik leuk. Mensen zijn altijd blij als ze hier binnenkomen.”

Nieuwe uitdaging

Eerder dit jaar geven Jos en Mieke Hoppenbrouwers aan te gaan stoppen met Multivlaai. “Jos vroeg me of het iets voor mij was om Multivlaai over te nemen. Daar heb ik eerst met het thuisfront over gesproken. Ik besloot om het te doen!”
Samen met Kasper Jonkers schrijft Miek zich in bij de Kamer van Koophandel. De 2 kennen elkaar al enige tijd langer, van het tafeltennis. “Ik speel met de man van Susan in een team. Zo kreeg ik te horen dat Susan iemand zocht om Multivlaai mee over te nemen. Ik werkte als terreinbeheerder en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. En die heb ik hier gevonden.”

Kleine uitbreiding

Samen hebben ze de inrichting aangepakt. De vloerkleden zijn verwijderd en de tafels zijn opnieuw in de lak gezet. Om meer licht in de zaak te krijgen, hebben ze de donkere platen voor de glazen buitenwand weggehaald.
Ook de menukaart krijgt een kleine uitbreiding met een worstenbroodje en verse jus d’orange. Een speelhoekje voor de kinderen, een lichtje en een vers bloemetje op de tafels zorgen voor een gezellige sfeer.

Zuidelijk

Schoofs verzorgt de inkoop en Jonkers is vooral in de ochtenden druk met het bezorgen van bestellingen. Omdat deze vestiging van Multivlaai de meest zuidelijke is van de ruim 70 vestigingen, komen de bestellingen uit de hele regio. Samen doen ze ook de winkel en de schoonmaak.
Schoofs: “Vanaf 1 juli gaat Kasper ook de inkoop doen en ik de bezorging zodat we elkaar volledig kunnen vervangen.”

Fijnproevers

Het 2-tal heeft ook tijdens De Grote Quiz van Veldhoven aan de naamsbekendheid gewerkt. Voor een van de buitenopdrachten komt op zaterdag 11 juni van elk van de 33 teams een afvaardiging naar Multivlaai. “66 deelnemers moesten elk 2 halve macarons proeven en zeggen welke smaak het was. Ze hadden de echte fijnproevers afgevaardigd, want er waren er maar 4 die een foutje maakten”, zegt Schoofs met een lach.
De macarons zijn erg populair bij de klandizie maar ook de seizoenvlaaien en mix-verrassingsvlaaien vallen erg in de smaak. De vlaaien worden op verzoek in 8 of 10 punten gesneden. “En in het najaar starten we met de verkoop van wafels met verschillende toppings”, besluit het 2-tal.        

“In september van het vorig jaar zag ik een vacature voor een verkoopmedewerker bij Multivlaai. Daarop heb ik gesolliciteerd waarop ik ben aangenomen. Sindsdien werk ik hier al 5 middagen per week.”

Ad Adriaans

Smaakvolle formule

MultiVlaai B.V. is een Nederlandse franchiseformule dat vlaaien verkoopt in eigen filialen en via internet. Het hoofdkantoor staat in het Noord-Brabantse Oosterhout. De 1e winkel opent in 1986 in Amsterdam. MultiVlaai telt meer dan 100 filialen in Nederland.

‘Op zoek
naar een
nieuwe
uitdaging...’