Links Tanja Sleddens en rechts Martine Paulusse die al 15 jaar succesvol experts maken van werknemers op hun werkplek. FOTO: Werkplekopleiden.
Links Tanja Sleddens en rechts Martine Paulusse die al 15 jaar succesvol experts maken van werknemers op hun werkplek. FOTO: Werkplekopleiden.

‘Wij zetten bedrijfskennis om in een opleiding’

Zakelijk

In Veldhoven liggen de wortels van een bedrijf dat uniek is in werkplekopleiden in de levensmiddelenindustrie. Martine Paulusse start 15 jaar geleden als ZZP-er en ziet het gat in de markt. Werknemers expert maken op hun werkplek, waardoor zij met plezier hun werk doen. De beste producten rollen dan van de lijn. 2 jaar gelden is de Bergeijkse Tanja Sleddens mede-aandeelhouder en -directeur geworden. Het bedrijf is nu een BV. Danone-Nutricia, Zeelandia, HAK, maar ook Oktober en Maxima Medisch centrum zijn klant.

VELDHOVEN - Werkplekopleidingen vinden plaats in de productiehal terwijl de medewerkers gewoon aan het werk zijn. “We zetten de mensen niet in de klas, maar laten ze leren tegelijk met wat ze het liefste doen, op de vertrouwde werkplek met hun werk bezig zijn”, zegt Paulusse.
Elke opleiding bestaat uit meerdere modules. “Dat zijn behapbare stukken zodat medewerkers in eigen tempo zich kunnen bekwamen. Als zij zelf vinden dat ze het snappen, is er een mentor collega die een toets afneemt. Heeft iemand alle modules afgerond, dan is de opleiding klaar en is hij expert in zijn werk.”
Werkplekopleiden is de moderne manier van de ervaren collega die de nieuwe medewerker inleert. “Alleen wil je als bedrijf niet afhankelijk zijn van 1 of 2 ervaren collega’s die alles weten. Die kennis is van het bedrijf en moet daar blijven”, vult Sleddens aan. “Wij zetten die kennis om in een opleiding en zorgen ervoor dat het bedrijf nieuwe medewerkers zoals bijvoorbeeld seizoenarbeiders snel en goed aan het werk kunnen.”
Ook de fabrieksdirecteur spint garen bij werkplekopleiden. Kennis van het product blijft in de fabriek, ook als de meest ervaren mensen met pensioen gaan. Het geheim van de smid? Paulusse: “We vragen elk bedrijf mentoren aan te wijzen. Die gaan wel in een klasje. De mentoren zijn de meest ervaren collega’s. In het werk zijn ze zowel de vraagbaak als de examinatoren. Daar hebben de collega’s geen schrik van, lukt het niet dan mag het gewoon nog een keer over.”

Het jubileum van Paulusse Bedrijfsopleidingen is afgelopen vrijdag 24 juni gevierd, samen met haar klanten op de Food Tech Brainport in Helmond. Meer informatie? Martine Paulusse, tel. (06) 21.841.169.

Viering jubileum

Van de redactie

‘Wij zetten die kennis om in een opleiding’