Hilde Neus schreef een boek over de slavernijsamenleving. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bibliotheek.
Hilde Neus schreef een boek over de slavernijsamenleving. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bibliotheek.

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat valt er allemaal te beleven in de Bibliotheek Veldhoven?

Vrouwen en slavernij in het 18e-eeuwse Suriname

BIEB - Hilde Neus woonde tot haar 23e in Veldhoven, waarna ze emigreerde naar Suriname. Ze werkt aan de universiteit en is gespecialiseerd in de Surinaamse geschiedenis en literatuur en in het bijzonder de positie van de vrouw. Terug in geboorteplaats, verzorgt ze in de Bibliotheek een lezing over vrouwen en slavernij in het 18e-eeuwse Suriname. Deelname gratis na aanmelden,
Vrij. 19 aug., 14.00 - 15.30 uur.  

bibliotheekveldhoven.nl/slavernij  

Dikkie Dik naar het strand

BIEB - Zon, zee en strand staan centraal tijdens Boekjes & Babbels, de gezellige en interactieve bijeenkomst voor 0- tot 4-jarigen en hun (groot)ouders. Dania van de bieb leest voor uit de verhalenkoffer. Na het voorlezen kunnen de kinderen vertellen wat ze allemaal meenemen naar het strand en raden wat er allemaal kruipt op het strand. Deelname gratis na aanmelden.
Di. 9 aug., 11.00 - 12.00 uur. 

bibliotheekveldhoven.nl/strand 

Workshop trommelen 

BIEB - Onder de naam ‘Veldhoven in Beeld’ presenteert de Bibliotheek Veldhoven elke vier maanden een nieuw thema op het grote aanraakscherm en bijpassende activiteiten. De maanden mei t/m augustus staan in het teken van de rijke historie van de gilden in Veldhoven. Eén van de activiteiten is een workshop trommelen voor de jeugd door het Gilde Sint Lambertus uit Meerveldhoven. De workshop is vooral leuk voor kinderen vanaf 4 tot ca. 9 jaar. (Groot)ouders zijn ook welkom om een kijkje te nemen. Deelname gratis na aanmelden.

Za. 20 aug., 14.00 - 15.30 uur. 

bibliotheekveldhoven.nl/trommelen 

Café Français en Café Español

BIEB - Ook in augustus kunnen liefhebbers van de Franse en Spaanse taal aanschuiven in de bieb. Tijdens Café Français en Café Español oefenen ze in een gezellige sfeer in kleine groepjes hun Franse of Spaanse spreekvaardigheid. Deelname is gratis en aanmelden niet nodig, gewoon aanschuiven en meedoen!
Café Français: do. 11 aug. (elke 2e donderdag van de maand), 14.00 - 15.30 uur.
Café Español: vrij. 26 aug. (elke laatste vrijdag van de maand), 10.30 - 12.00 uur.

bibliotheekveldhoven.nl/cafe-francais
bibliotheekveldhoven.nl/cafe-espanol

Nieuwe tijdschriften

Tijdschriften lezen kan tegenwoordig ook online, via de app ‘TijdschriftenBieb’. Deze is gratis en onbeperkt toegankelijk voor Bibliotheekleden. Hierin zijn een paar mooie nieuwe tijdschriften bijgekomen, zoals Ouders van Nu en Flow. Dat brengt het totaal op 23 titels, met onder meer Autoweek, Flair, Margriet, Psychologie Magazine en Story.

Meer informatie: www.onlinebibliotheek.nl/meer/tijdschriftenbieb