De jongerengroep van Theater ’t Ros is op zoek naar nieuwe aanwas en nieuw talent.
De jongerengroep van Theater ’t Ros is op zoek naar nieuwe aanwas en nieuw talent.

Theater ‘t Ros op zoek naar nieuw bloed

Algemeen

KNEGSEL - Op zaterdagavond 4 februari vindt in MFA De Leenhoef in Knegsel een energieke theatersport-voorstelling plaats. De jongerengroep van Theater ’t Ros speelt volledig geïmproviseerde toneelscènes, waarbij de inbreng van het publiek groot is. 

Voor (jonge) bezoekers is het een mooie gelegenheid om gratis kennis te maken met Theater ‘t Ros dat op zoek is naar nieuwe aanwas voor de jongerengroep. Tijdens een theatersportvoorstelling strijden de spelers met of tegen elkaar om zo leuk mogelijke scènes neer te zetten. Het publiek bepaalt voor een deel hoe deze scènes eruit komen te zien, aangezien zij suggesties geven voor bijvoorbeeld locatie, beroep of gebruikte voorwerpen. Aan de hand van verschillende spelvormen wordt er een dynamisch geheel gecreëerd. Het sportelement komt op verschillende manieren naar voren. Theatersport een erg fysieke vorm van theater. De spelers hebben voor sommige spellen een zeer goede conditie nodig. Daarnaast worden de scènes beoordeeld door ‘rechters’. Zij zijn zeer kritisch en erg goed in muggenziften. Op ieder detail wordt gelet! Uiteindelijk kan er een winnaar worden uitgeroepen, maar het winnen is absoluut bijzaak. Aanvang is 20.00 uur. De entree is gratis. Theater ‘t Ros heeft nog plaats voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar. Meteen na de theatersportvoorstelling kun je je opgeven.

theatertros.nl

De spelers streven vooral naar een vermakelijke voorstelling. Marieke Bakermans is de regisseur van de jongeren bij ‘t Ros, bij een theatersportvoorstelling is ze de coach. Regie betekent in het geval van een theatersportvoorstelling voornamelijk ‘klaarstomen’ en coachen. Aangezien de vorm van theater volledig uit improvisatie bestaat, kunnen er vooraf geen lijnen worden uitgezet. “Dat is een uitdaging”, vertelt Marieke, “maar wel een die voor veel positieve energie zorgt. Alles ontstaat spontaan en dat is heerlijk.” De Theatersportvoorstelling vindt plaats op zaterdag 4 februari 2023 in MFA De Leenhoef in Knegsel.