Marvilde, op de foto tijdens een thuiswedstrijd tegen RKVVO, maakt kans op de titel Sportploeg van het jaar. FOTO: Bert Jansen.
Marvilde, op de foto tijdens een thuiswedstrijd tegen RKVVO, maakt kans op de titel Sportploeg van het jaar. FOTO: Bert Jansen. Bert Jansen

Sportgala verdeelt de prijzen

Algemeen

In Theater De Schalm wordt komende vrijdag hèt sportgala van Veldhoven gehouden. Tijdens deze feestelijke avond wordt de sportman, sportvrouw, de sportploeg en het sporttalent van Veldhoven van 2022 bekend gemaakt. Op deze avond worden diverse sporters in het zonnetje gezet die in 2022 een bijzondere prestatie hebben geleverd. 

VELDHOVEN - Ook dit jaar weer is het Sportgala bedoeld voor iedereen die de Veldhovense sport een warm hart toedraagt. Het gala wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente en diverse sponsors uit de Veldhovense samenleving. Kandidaten voor de titel moeten een opmerkelijke sportieve prestatie hebben geleverd, in Veldhoven wonen of lid zijn van een in Veldhoven gevestigde sportorganisatie.

Dit jaar zijn er maar liefst vier genomineerde sportploegen die allemaal bijzondere prestaties hebben neergezet in 2022. De prijzen worden verdeeld in vier categorieën.

Genomineerd voor Sportploeg van het jaarzijn: SV Marvilde, Njord Jeugd 1 Onderwaterhockey, CDK Kidz en Cardo Dance Demo.

In de categorie Sportman van het jaar zijn genomineerd: turner Gijs van de Biggelaar, wielrenner Reinier Honig en atleet Tim Verbaandert.

Taekwondoka Robin Didden, zwemster Kim Jansen van Galen en atleet Eveline Saalberg maken kans op de titel Sportvrouw van het jaar.

Ook aan de vele sporttalenten die Veldhoven rijk is wordt gedacht. In de categorie Sporttalent van het jaar zijn genomineerd: poolbiljarter Yannick Pongers, Bas Verspaandonk en Niëlle Vroegh.

Vanaf 19.30 uur is de inloop van deze feestelijke avond, het avondprogramma start om 20.00 uur, toegang is geheel gratis maar vol=vol, zo laat de organisatie weten. Voor meer info:

sportgala-veldhoven.nl