"Er zijn in Nederland meer dan 200.000 jongeren met eenzaamheidsgevoelens." FOTO: PixaBay.
"Er zijn in Nederland meer dan 200.000 jongeren met eenzaamheidsgevoelens." FOTO: PixaBay.

Social Friday is voor eenzame jongeren

Algemeen

Voor de helft van de jongeren is eenzaamheid een probleem. Voor 18% zelfs een zeer ernstig probleem! Wie op professionele basis met jongeren werkt en hen een sociale boost wil geven, sluit zich aan bij de landelijke beweging Social Friday. Dat heeft een enorme impact voor jongeren in Veldhoven!

VELDHOVEN - Jolanda van Gerwe (directeur Join Us). “Er zijn meer dan 200.000 jongeren met eenzaamheidsgevoelens. Ze hebben een duwtje in de rug nodig om weer beter in hun vel te zitten. Dat is precies wat Social Friday biedt aan jongeren tussen de 12 en 30 jaar: een gezellige avond met andere jongeren die óók dat zetje nodig hebben. En dat lukt alleen als jongerenprofessionals uit Veldhoven ook meedoen, zodat zo veel mogelijk jongeren in de eigen woonplaats iets tofs kunnen doen. Wij nemen de meeste voorbereiding uit handen.”
Wie professioneel met jongeren werkt, kan op 30 september een Social Friday-avond organiseren. Er zijn 4 activiteiten: PubQuiz, Crazy88, Escape room of Art games. Social Friday stuurt zo snel mogelijk na aanmelding alle benodigdheden op om de avond goed neer te zetten. Plus een digitale wervingstoolkit (social media posts, video’s, flyers, etc), zodat zo veel mogelijk jongeren weten van jouw Social Friday event én komen. Aanmelden kan tot en met 12 september 2022.

socialfriday.nl