Kringloop de Kempen helpt vluchtelingen uit de Oekraïne. FOTO: Kringloop de Kempen.
Kringloop de Kempen helpt vluchtelingen uit de Oekraïne. FOTO: Kringloop de Kempen.

Kringloop de Kempen helpt vluchtelingen

Algemeen

Goed werk doen voor mens en milieu is de rode draad van Kringloop de Kempen; eraan bijdragen dat iedereen meedoet, ook mensen die buiten de boot dreigen te vallen, en de CO2-uitstoot verminderen. Goede 2e-hands spullen zijn de motor om dit mogelijk te maken. Zo heeft Kringloop de Kempen in samenwerking met de Gemeente Veldhoven een aantal huizen in kunnen richten voor Oekraïense vluchtelingen. Ook in Waalre, Eersel en Bergeijk. 

VELDHOVEN - “We krijgen veel telefoontjes van mensen die vragen of hun bankstel of tv bij Oekraïense vluchtelingen terecht kunnen komen. Dat kunnen we niet garanderen; we kijken wat er per huis nodig is. Mochten er spullen overblijven, gooien we die natuurlijk niet weg. Ze komen in onze winkel terecht”, legt bedrijfsleider Ton Dietvorst uit. “Met alle gekregen spullen doen we sowieso goed werk. Het helpt ons om anderen te helpen, zoals deze vluchtelingen.”

Kringloop de Kempen heeft geen winstoogmerk. Ze gaat voor de sociale- en milieuwinst. Wat er verdiend wordt, gaat terug de organisatie in of wordt geschonken aan een goed doel. Zo krijgen nog meer mensen een steuntje in de rug en kunnen zij meedoen aan de maatschappij. Afgelopen jaar zijn hier in Veldhoven het Ronald McDonald huis, de Voedselbank, Vluchtelingenwerk en BS Zeelsterhof (vergroening schoolplein) tot de goede doelen gerekend.