Marty Akkermans en Marco van der Schaaf zijn  er klaar voor. FOTO: Bert Jansen.
Marty Akkermans en Marco van der Schaaf zijn er klaar voor. FOTO: Bert Jansen.

Duo stapt op de motor voor goed doel

Algemeen

“Hoe mooi is dat?”. Veldhovenaar Marco van der Schaaf gaat zondag 22 mei van start in The Distinguished Gentleman’s Ride. Samen met zijn stiefvader Marty Akkermans uit Eindhoven gaat hij deze motorrit aan voor het goede doel.

VELDHOVEN - De Distinguished Gentleman’s Ride is gestart door Mark Hawwa, en vond voor het eerst plaats in Sydney, Australië. De inspiratiebron was een foto van Don Draper uit Mad Men, die in zijn mooiste pak op een klassieke motor zat. Mark besloot dat een thema-rit een goede manier zou zijn om de vaak negatieve stereotypes van mannen op motoren te ontkrachten, en tegelijkertijd niche-groepen binnen de motorwereld samen te brengen. Ruim 900 steden doen inmiddels mee. Sinds 2012 hebben bikers all over the world ruim 64 miljoen euro binnengereden voor diverse goede doelen.

Sinds 2014 rijdt Marco van der Schaaf motor. “Toen ik mijn motor kocht bij de dealer zag ik een poster hangen van De Distinguished Gentleman’s Ride. Had ik nooit van gehoord!”. Zijn interesse was gewekt. Aangezien hij altijd verschillende goede doelen steunde, lachend; “in mijn eentje heb ik stichting Wilde Ganzen overeind gehouden’, vond hij het tijd om zichzelf in te zetten voor een goed doel. De rit wordt verreden voor Movember, een gemeenschap van helden die geld inzamelen en een verschil maken op het gebied van mentale gezondheid, preventie van zelfmoord, prostaatkanker en teelbalkanker. “Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die kanker heeft. Prostaatkanker is de 2e doodsoorzaak bij mannen! Dat geeft je wel te denken. Daarom rijd ik mee om geld in te zamelen voor onderzoek en genezing.”

Marty Akkermans “Heel bijzonder om samen met mijn stiefzoon aan deze rit deel te nemen. Ik had er al wel vaker van gehoord en gedacht ooit nog eens deel te nemen en heb nu mijn kans gepakt. Een mooie rit, tussen de 80 en 100 kilometer die van start in gaat Nuenen. De exacte rit wordt pas op de dag zelf prijsgegeven, maar we weten dat we door Beek en Donk en Eindhoven rijden.”

Wie de twee mannen wil steuen, kan een donatie plaatsen.

Marco:
gfolk.me/codutch

Marty:
gfolk.me/MartyAkkermans

Doneren

bijzonder om samen met mijn stiefzoon aan mee te doen

Van de redactie