Kerststallen uit de hele wereld zijn te zien in het Waalres Museum. FOTO: Waalres Museum.
Kerststallen uit de hele wereld zijn te zien in het Waalres Museum. FOTO: Waalres Museum.

Kerststallen wereldwijd in Waalres Museum

Algemeen

Door Corona is Het Waalres Museum weliswaar gesloten, maar de tentoonstelling ‘Kerststallen wereldwijd’ is nu een kerstgroepen-inkijkmuseum gepresenteerd. Van het museum is een kijkdoos gemaakt. Tot en met donderdag 6 januari 2022, dagelijks van 10.00 uur ’s morgens tot 22.00 uur ’s avonds, zijn door alle ramen van het museum de kerststallen van de Catharinakerk, de Waalrese markt, en allerlei kleine en grote kerstgroepen van over de hele wereld bewonderen.

VELDHOVEN/WAALRE - Het Waalres Museum is er trots op dat zij haar beroemde collectie kerststallen en groepen uit alle werelddelen kan tonen. Deze collectie is vooral onderscheidend door het internationale karakter en door de verschillen in kleur en grootte van de kerststallen. Ze zijn onder andere afkomstig van Lima en Peru tot China en van Afrika tot de VS, Canada en Oost en West Europa. Kempenmuseum ‘De acht zaligheden’ in Eersel heeft voor de tentoonstelling een 4-tal kerststallen uitgeleend.

Het is een feest voor jong en oud om al deze kerststallen en kerstgroepen te bekijken. Een kleurrijk geheel dat laat zien hoe in de gehele wereld het kerstfeest werd en wordt gevierd.

www.hetwaalresmuseum.nl