Afbeelding

‘We verliezen ook wel eens, hoor!’

Algemeen

“Eigenlijk kan ik niet kiezen wat ik het leukste vind.” Naomi van Eeten is 11 jaar en vertelt in mijn sport is… Tennis én voetbal.

VELDHOVEN - Tennis vindt Naomi van Eeten gewoon heel leuk. “Vier jaar geleden ben ik op tennis gegaan. Ik heb les gehad, maar dat heb ik nu niet meer. Dat komt, omdat ik ook op voetbal zit en ik heb er gewoon geen tijd voor.”

Talententeam

Voetballen en tennis gaan prima samen voor Naomi van Eeten. “Voor voetbal train ik maar liefst 4 keer per week; 3 keer bij UNA en 1 keer in Eindhoven bij het zogenoemde talententeam. Op zaterdag is de wedstrijddag. Op zondag speel ik tennis.”

Ze is niet onverdienstelijk beide sporten. “Ik vind het gewoon fijn om te bewegen. Binnen of buiten, dat maakt me eigenlijk niet uit. Bij voetbal is dat in teamverband. Bij tennis speel in ook in een team, maar ook individueel, single dus.”

Hogere klasse

Naomi van Eeten is begonnen in de startersklasse bij tennis. Daar heeft ze alle kleuren doorlopen van rood, oranje, groen en geel. “Ik ben in rood begonnen. Daar speel je met lichtere ballen. In no-time ging ik door naar de volgende groepen en nu speel ik alweer in de eerste klasse.”

De eerste klasse... Daar kom je alleen in terecht als je heel goed bent. En ook in deze hogere klasse wint Naomi van Eeten de ene wedstrijd na de andere. “Vorige week zijn we met team Metzpoint 1 kampioen geworden. Onlangs ben ik al eerste geworden bij de Veldhovense jeugdkampioenschappen.”

Ace

Naomi van Eeten heeft vooral een goede backhand. “Dat is mijn beste slag. Maar ook mijn service is goed; daar heb ik goed op getraind. Het is vooral heel leuk als ik een ‘ace’ sla! Dan maak je een rechtstreeks punt bij de opslag. Dan kan de tegenstander die bal niet terugslaan.”

In het voetbal wordt gemengd gespeeld. “Meisjes en jongens spelen met elkaar. Soms denken jongens dat ze mij wel makkelijk kunnen hebben, omdat ik een meisje ben. Maar dan onderschatten ze mij wel, hoor! Vaak ben ik sneller en soms maak ik ook wel een ‘panna’, soms ook wel meerdere.”

Verliezen

Over het algemeen worden de meeste wedstrijden gewonnen. “Maar”, zo vertelt Naomi van Eeten tot slot, “we verliezen ook wel eens, hoor! Dat hoort erbij en kan gebeuren. En dat maakt het des te leuker als je de volgende wedstrijden weer wint.”