Afbeelding
Foto: Willem van Erk

Nu aanmelden: cursus bijenhouden 2018

Algemeen

Bijenhouden hoe doe je dat? Daarover gaat de cursus die in januari 2018 start. Bijen zijn belangrijk voor de natuur. Ze leveren een bijdrage aan de instandhouding van de biodiversiteit en ons leefmilieu. Bijen spelen een grote rol bij de bestuiving van veel gewassen, planten en bomen. Ze zorgen voor een hogere opbrengst van zaden, bessen en vruchten. Dat is niet alleen belangrijk voor de mens, maar ook voor veel dieren in onze directe omgeving. Bijenhouden is niet alleen een fascinerende hobby, maar draagt bij aan de instandhouding van de biodiversiteit en ons leefmilieu. Bijenhouden betekent niet alleen op een goede manier met de bijen om gaan. De bijenhouder besteedt meer aandacht aan de eigen leefomgeving, voor wat groeit en bloeit. Bloemen, planten, bomen, struiken, het weer, dieren en mensen zijn belangrijk voor de bijen.

Opzet van de cursus Met succes bijenhouden vraagt kennis van zaken. De cursus bestaat uit een theorie en praktijk deel.
De acht theorielessen vinden plaats in de periode eind januari tot begin april, op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 bij de BijenBerkt, Berkt 37, 5507 LK Veldhoven.
De acht praktijklessen, vinden plaats in de periode april tot begin september, waarbij ervaren imkers de cursisten begeleiden. De lessen worden in Veldhoven gegeven op zaterdagmiddag. Wanneer u de cursus met goed gevolg afgerond heeft ontvangt u het diploma van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging, de NBV. Wanneer u na afloop van de cursus besluit om lid te van onze vereniging, dan krijgt u van ons een bijenvolk om mee te beginnen en helpen wij u bij het vinden van een geschikte plaats om uw bijenkast(en) neer te zetten. De cursuskosten zijn op dit moment nog niet bekend, maar u moet rekenen op een prijs van ongeveer € 175,-.

U kunt zich aanmelden via

https://www.bijenhouders.nl/cursussen/basiscursus/KMwtOntAvN#info

Voor meer informatie: bijenberkt@gmail.com