Afbeelding

Uniek initiatief in NL voor een ZZP’er: Kerstpakket komt van geboren en getogen Veldhovense

Algemeen

VELDHOVEN - Veel zelfstandig ondernemers missen jaarlijks het kerstpakket. Dat is nu niet meer nodig. Eigenaresse van Local Flavour, José van der Sanden, bedacht hiervoor namelijk een oplossing. José is zelf ook ZZP’er. Tot vorig jaar werkte zij in loondienst en ontving zelf elk jaar een kerstpakket. Dit jaar is dat voor het eerst anders. Doordat zij kerstpakketten verkoopt, spreekt ze er regelmatig over met ondernemers. “In deze gesprekken komt naar boven dat ZZP’ers het echt jammer vinden dat zij geen kerstpakket krijgen. Ik heb daar iets op bedacht waardoor we er met zijn allen voor zorgen dat zoveel mogelijk ZZP’ers dit jaar ook een kerstpakket krijgen.” Hoe werkt het? Iedereen die mee doet, koopt een kerstpakket. Dat kerstpakket wordt bezorgd bij een van de andere ondernemers die meedoen. Iedereen die een kerstpakket geeft, krijgt vervolgens zelf ook weer een kerstpakket.

Dat er veel behoefte is bij ZZP’er om elkaar iets te geven, blijkt ook uit de vele kerstswaps die er dit jaar zijn. Kleine groepen ondernemers spreken met elkaar af om iets leuks voor elkaar te kopen. Bij zo’n swap worden er lotjes getrokken door ondernemers die elkaar al kennen.

Het ZZP’er kerstpakket van Local Flavour is het enige initiatief in Nederland dat er juist op is gericht ZZP’ers die elkaar (nog) niet kennen met elkaar te verbinden. In elk pakket zit een kaartje met daarop de naam en het bedrijf van degene door wie het pakket is gegeven. “Het leuke daaraan is dat iedereen na ontvangst van het pakket contact met elkaar kan opnemen. Het zou geweldig zijn als hierdoor mooie samenwerkingen ontstaan”, vertelt José.

Ga voor meer informatie over het ZZP’er kerstpakket naar www.localflavour.nl/bestellen.