Afbeelding
Foto: Bert Jansen

Het ultieme kerstplaatje van schrijfster Suzette Boyer

Algemeen

Kinderboekenschrijfster Suzette Boyer heeft op haar patio haar fantasiewereld weten te realiseren in kerstsfeer.

VELDHOVEN - Kerstmis heeft haar altijd al dat magische gevoel gegeven. “Kerst heeft toch wel dat speciale plekje in mijn hart. Als kind vond ik het al een hele fijne tijd.”

Ultieme plaatje

Voor de kinderboekenverhalen staat de sfeer van kerst centraal. “Vooral als je kijkt naar de plaatjes van Charles Dickens. Die uitstraling, de taferelen, voor mij het ultieme kerstplaatje. De kleding, de straatbeelden, de kraampjes; dat is Kerstmis voor mij.”
Een paar jaar geleden liep Boyer met haar man op een kerstmarkt in de Elzas. “Als Alice in Wonderland liep ik daar over de markt. Mijn man keek mij aan en zei, bijna berustend, ‘Dat wil jij ook, hè’! Toen stond vast dat ik ooit mijn eigen kersttafereel thuis zou hebben.”

Belle en...

Afgelopen jaar is hun huis verbouwd. “Met deze verbouwing wilde ik buiten bij binnen betrekken. Een verlengstukje voor als ik in mijn nieuwe keuken zit en naar buiten kijk. Het resultaat is het Stone Rose Square-plein geworden. Met daarin taferelen die mysterie uitstralen. Als je het ergens mee zou willen vergelijken, dan zou Belle en het Beest het dichtstbij komen. Een gesloten deur waarachter van alles kan gebeuren. De mistletoe (hulst, red.) die aan de deur hangt en een kus uitlokt... Een sprookjeswereld, te bewonderen vanuit mijn keuken. Helemaal geweldig als ik met mijn kopje thee aan de keukentafel zit. Dat geeft mij het gevoel dat ik in deze sprookjeswereld leef en daar voel ik me heel goed bij. Het maakt me gelukkig en het inspireert me tot het schrijven van nieuwe verhalen.”

Helemaal happy

Boyer is bijzonder blij met haar etalage. “Daar kan ik vanaf nu elk seizoen op los. Nu is de etalage volledig ingericht als een kerstetalage. Miniatuurbeeldjes, lichtjes, een echt kerst straattafereel. Ik ben helemaal happy met mijn etalage.”
Boyer trakteert haar volgers op facebook elk jaar met een zelfgeschreven kerstverhaal. “Ook dit jaar verschijnt er weer een mooi kerstverhaal in de aanloop naar de kerstdagen. Elk jaar krijg ik weer nieuwe inspiratie om een verhaal te schrijven. Mooie, gevoelvolle, gezellige, maar vooral liefdevolle verhalen. Het feelgoodgevoel van december! Ik wens iedereen fijne kerstdagen.”