“Het varkentje dat we hier hebben, vind ik zo grappig…” FOTO: Theo van Sambeek.
“Het varkentje dat we hier hebben, vind ik zo grappig…” FOTO: Theo van Sambeek. Foto: Theo van Sambeek

‘De Keldershoeve was meteen favoriet!’

Algemeen

Mireille Camps

Het favoriete plekje van...

Naam?
“Mijn naam is Luuk Welvaarts.”
Geboortedatum?
“Op 19 september 1998 ben ik geboren.”
Woont in Veldhoven in?
“Ik woon in de Heikant.”

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?
“Mijn favoriete plekje is De Keldershoeve en dan vooral het boerderijstukje, de stal, waar het varkentje zit.”
Waarom?
“Toen ik nog op school zat, heb ik eerst op meerdere plekken stage gelopen. De Keldershoeve was meteen favoriet. Vooral de stal vind ik gewoon mooi, want ik ben veel meer voor ouderwetse stallen. Daar hou ik écht van. Ik vind die gemoderniseerde stallen niet mooi. Bij de stal op de Keldershoeve zie je die houten stukken aan het plafond, dat vind ik zo gezellig. En die spinnenwebben ook! De geur van het hout tijdens het zagen, wat we vaak doen voor de open haard, vind ik ook erg lekker. Hout zagen doe ik hier het meeste. Daar krijg je spierballen van en je wordt er lekker moe van! Ik maak er dan een muurtje van, dan rolt het niet weg. Ook de kippenhokken schoonmaken en het plein vegen, vind ik leuk om te doen. En het varkentje dat we hier hebben, vind ik zo grappig… Hoe die in het hooi ligt. Het varkentje woont hier nu langer dan ik, want ik werk nu voor het 2e jaar op de Keldershoeve. Ik vind het heel gezellig met mijn collega’s die hier werken en ook met alle ‘leiding’. Vooral met John kun je veel grapjes maken.”
Kom je hier vaak?
“Ik kom hier van 09.30 uur tot 16.30 uur, 3 dagen in de week. En 1 dag werk ik bij Spesjaal. Soms kom ik ook op mijn vrije dag, dat is op woensdag, om brood te geven aan de dieren.”
Neem je wel eens iemand mee?
“Ik hoop dat mijn ouders gauw eens komen kijken. Of mijn opa en oma… Die wonen allemaal in Best. We hebben dinsdag Kerstmarkt gehouden met een levende kerststal en chocomelk. Iedereen is altijd weer van harte welkom”
Nog iets anders te vertellen over je favoriete plekje?
“We gaan hier binnenkort verbouwen en krijgen kassen, waar plantjes worden gekweekt en de volière wordt een gereedschapshok.”