De donkere dagen van het jaar vormen een ideale situatie voor inbrekers met een hoogtepunt tijdens de feestdagen.
De donkere dagen van het jaar vormen een ideale situatie voor inbrekers met een hoogtepunt tijdens de feestdagen.

Donkere Dagen Offensief moet inbraken voorkomen

Algemeen

Het Donkere Dagen Offensief is een initiatief van de overheid, politie en beveiligingspartners en gaat de strijd aan met inbrekers. In de winter wordt namelijk veel vaker ingebroken dan in andere periodes van het jaar. De donkere dagen van het jaar vormen een ideale situatie voor inbrekers met een hoogtepunt tijdens de feestdagen zoals pakjesavond (Sinterklaas), de Kerstdagen (kerstavond, Eerste en Tweede Kerstdag) en oudjaarsavond.

VELDHOVEN - Michiel Schumm, Politie Keurmerk Veilig Wonen Adviseur van Brabant Veilig: “De feestdagen vormen een extra groot risico, omdat criminelen weten dat tijdens die dagen mensen graag samen zijn, uitgaan of zelfs op vakantie gaan. Dat betekent dat veel bedrijven gesloten zijn en in veel woningen de gehele avond niemand thuis is. Dat zijn de momenten waarop nog meer waakzaamheid geboden is en extra maatregelen nodig zijn om inbrekers buiten te houden. Daarom organiseren wij met een groot aantal partners dit Donkere Dagen Offensief en roepen iedereen op hierbij aan te sluiten en dit uit te dragen.”
Om de Nederlandse bevolking attent te maken op deze verhoogde risico’s is de overheid samen met haar beveiligingspartners een offensief gestart.