Floris Pessers maakt sinds een tijdje armbandjes en verkoopt deze ook. FOT: Bert Jansen.
Floris Pessers maakt sinds een tijdje armbandjes en verkoopt deze ook. FOT: Bert Jansen. Foto: Bert Jansen

Floris (5) maakt en verkoopt armbandjes; winst voor KiKa

Algemeen

Wat doe je als je bijna 6 jaar bent en je wil je eigen bedrijf in armbandjesbeginnen? Juist, je maakt een plan en begint er gewoon aan.

VELDHOVEN - In januari wordt de ondernemer in de dop 6 jaar. Met zijn moeder op de achtergrond wandelt hij door het Citycentrum op zoek naar een geschikte locatie. De leegstaande panden voldoen allemaal aan zijn verwachtingen op een klein detail na: de huurprijs. Die kan hij echt niet van zijn zakgeld betalen.
Maar door deze tegenslag laat Floris Pessers zich niet tegenhouden. Hij loopt gewoon een winkel binnen, legt uit dat hij armbandjes maakt en deze wil verkopen. De eigenaar van Attitude is onder de indruk en heeft een verkoophoekje gemaakt voor de armbandjes.

In no-time

Het is niet vanzelfsprekend dat een jongen op deze leeftijd aan deze hobby begint. “Hoe het begon? Op vakantie! Een nichtje van ons was armbandjes aan het maken. Floris wilde dit ook leren en vond het bijzonder leuk”, zegt moeder Neana over de bijzondere hobby van haar jonge zoon.

‘Floris wilde dit ook leren en vond het bijzonder leuk’

Van zijn tante krijgt hij kralen en draad en in no-time heeft hij enkele armbandjes gemaakt. Maar om ze zo in de kast te laten liggen vindt hij zonde; ze moeten natuurlijk wel gedragen worden. Hij geeft ze weg aan familie, buren, vrienden en bekenden.
Na een klein maandje krijgt hij de vraag of hij een armbandje met bepaalde kleuren wil maken. De freubelaar in hem begint patronen te tekenen met de gewenste kleuren.
“Heel bijzonder dat hij dat op deze leeftijd al zo goed kan. Floris is een creatief kind en wat hij in zijn hoofd heeft wil hij tot uiting laten komen,” zegt Neana.
En vervolgens lachend: “Je merkt wel dat hij geen prater is, vandaar dat ik het woord doe.”

Hobby

Ondertussen vermaakt Floris zich met het uitzoeken van de kralen voor zijn volgende project. Hij maakt ze inmiddels op bestelling, aangepast op kleur en lengte, maar ook voor bijzondere momenten. De moeder- en dochterarmbandjes zijn bijna niet aan te slepen, evenals die voor vader en zoon.
Iedere woensdagmiddag en in het weekend is Floris druk met het ontwerpen en het maken. “Dat wil hij zelf en zolang hij het leuk vindt laat ik hem begaan. Hij mág, hij moet niet! Het moet een hobby blijven. Wij als ouders stimuleren hem alleen in het doen waar hij plezier in beleeft”, geeft Neana aan.

Eigen winkel

Het ondernemertje denkt niet alleen als ondernemer ‘groot’, maar daarbij ook aan een goed doel. Hij wil met de verkoop een gedeelte doneren aan een goed doel. Samen hebben ze gekeken naar een goed doel voor kinderen en hebben daarbij voor KiKa gekozen.
‘Als ik later groot ben wil ik mijn eigen winkel beginnen waar in mijn armbandjes ga verkopen. Nu verkoop ik ze hier en de winst gaat naar KiKa.’ Deze tekst staat te lezen naast de sieradenstandaard in de winkel.

Interesse?

De armbandjes van Floris Pessers variëren in prijs vanaf 2,00 euro per stuk. De armbandjes zijn te koop bij Attitude, Meiveld 83-84 in Veldhoven.
Het is overigens ook mogelijk een persoonlijke bestelling van een armbandje of meer armbandjes aan te vragen. Dat kan via onderstaand mailadres. Het adres is:

Florispessers15@gmail.com

VELDHOVEN - Doe mee! Steun KiKa en ga naar Attitude aan het Meiveld in Veldhoven en koop zo’n verdraaid leuk armbandje van Floris Pessers.

Goed doel

Een persoonlijke bestelling plaatsen is ook mogelijk

Van de redactie