De bestuursleden van KBO Zeelst: Mieke van Lisdonk (staand), Corry Coolegem en Leo Loijen. FOTO: Bert Jansen.
De bestuursleden van KBO Zeelst: Mieke van Lisdonk (staand), Corry Coolegem en Leo Loijen. FOTO: Bert Jansen. Foto: Bert Jansen

‘We blijven de verbinding zoeken’

Algemeen

Er staat veel op stapel bij de Belangenvereniging van Senioren Zeelst dat door Corona niet kan doorgaan. Toch doet het bestuur er alles aan om de verbinding met de leden te blijven zoeken.

VELDHOVEN - In 2019 verwelkomt de belangenvereniging het 500e lid. Naast mensen die al een gezegende leeftijd bereikt hebben, richt deze zich nu ook op de jongere senioren vanaf 60 à 65 jaar.
“Dat lijkt jong, maar als ze zien wat voor activiteiten we organiseren, dan is dat toch heel aantrekkelijk voor hen. Denk aan een pubquiz en excursies”, vertelt voorzitter Mieke van Lisdonk.

Extra aandacht

Met ondersteuning van 4 werkgroepen wordt begin dit jaar een mooi en gevarieerd programma gepresenteerd. Er staat veel op stapel, maar dat kan nu niet doorgaan. Zoals de jaarlijkse gezamenlijk kerstviering. Om de mensen toch even extra aandacht te geven en te verbinden, zijn vorige week door bodes kerstpakketjes uitgedeeld. Een tasje vol met lekkernijen van lokale ondernemingen zoals de Spar en restaurant Jan’s Polder, want Zeelst helpt elkaar.
“We hebben 34 vrijwilligers bereid gevonden om in totaal 380 adressen te bezoeken. De actie werd bijzonder gewaardeerd door de ontvangers”, weet de voorzitter.

Lange baan

“Na de lockdown-periode hebben we in juli enkele nieuwe activiteiten opgestart zoals midgetgolf en een cursus tekenen en schilderen. Ook hebben we in samenwerking met Oktober een soos ingevoerd. Inmiddels is ook dat allemaal weer op de lange baan geschoven”, zegt bestuurslid Leo Loijen die Activiteiten onder zijn hoede heeft.

Kaart

Wat wel kan, is even telefonisch contact zoeken met de leden.
Van Lisdonk: “We willen toch de verbinding blijven zoeken met de leden. We horen wel dat de familie nu een belangrijke rol voor hen speelt. Alleen de knuffel missen ze, dat merk je wel. In verband met Corona bezorgen we sinds april dit jaar bij elke jarige een kaart. De kaart is ontworpen door Mieke Hurkx. Met de bezorging hebben we toch weer een contactmoment met de leden.”

Een contactmoment brengt ook het 2-maandelijkse ledenblad De Rustverstoorder. “Het blad heeft het laatste jaar een nieuwe layout gekregen. Daarvoor heeft Mieke zich ook enorm ingespannen. Ook dacht zij mee over nieuwe rubrieken.”

Ondersteuning

Nieuw is dat de belangenvereniging iets wil gaan doen voor nabestaanden. Van Lisdonk: “Het idee is om na 6 maanden contact te zoeken met de nabestaande om wat steun en bemoediging te bieden. Maar ook vanuit KBO Brabant kan men ondersteuning krijgen.”

Ze hopen in Zeelst een aantal activiteiten weer snel op te starten.
Loijen zegt hierover tot slot: “In maart staat er weer een pubquiz op het programma. Wekelijkse activiteiten als koersballen, handwerken en de spelmiddag hopen we zo snel mogelijk ook weer op te starten. Daarmee bereiken we toch zo’n 150 leden. Maar op dit moment kunnen we hiervoor de verantwoording nog niet nemen.”

www.kbo-zeelst.nl

Wat wel kan, is even telefonisch contact zoeken met de leden. Van Lisdonk: “We willen toch de verbinding blijven zoeken met de leden.

Ad Adriaans.

Inschrijven?

Iedereen vanaf 50 jaar is welkom bij de belangenvereniging. “Op het inschrijfformulier op ze website kan men aangeven wat men eventueel wil betekenen voor de vereniging. Daaruit zijn al een aantal nieuwe initiatieven ontstaan.”

‘De knuffel
missen ze,
dat
merk je wel’