Afbeelding

Zo vergroot jij je lokale bekendheid in Veldhoven

Zakelijk

Als lokale ondernemer wil je natuurlijk zo goed mogelijk zichtbaar zijn in jouw eigen regio. Daarom is het interessant om aandacht te verkrijgen op drukke straten zoals de Heerbaan en de Kempenbaan in Veldhoven. Deze bekende locaties trekken namelijk ontzettend veel verkeer en bieden dus een uitgelezen kans om op te vallen. Omdat er verschillende mogelijkheden zijn om als lokale ondernemer zichtbaar te zijn, hebben we een aantal tips voor je, zodat ook jij aan je zichtbaarheid kunt werken. We staan er namelijk niet altijd bij stil, maar de kans dat je nog een ontzettend groot deel van de lokale mensen niet bereikt, is vrij groot, kunnen we je verzekeren.

Manieren om je zichtbaarheid te vergroten

Wanneer jij als ondernemer beter zichtbaar wilt zijn, kun je dit op verschillende manieren doen. Een van de manieren is door online te adverteren, bijvoorbeeld in Google of Bing. Zo kun je op basis van bepaalde zoekopdrachten en regio’s adverteren en ervoor zorgen dat jij met jouw bedrijf bovenaan in de zoekresultaten komt. Hier betaal je een bepaald bedrag voor per keer dat er iemand op je advertentie klikt. 

Een andere manier is om ook in te zetten op offline reclame, zoals buitenreclame Veldhoven. Dit kan bijvoorbeeld door tijdelijk offline te adverteren via billboards, driehoeksborden langs de weg of reclame in de vitrines van de bushokjes in het centrum van de stad. Tijdelijke reclame wordt met name ingezet om producten, acties, evenementen, vacatures en gemeentelijke informatie voor een aantal weken te promoten. Wil je continu offline zichtbaar zijn, dan kan dat via reclameborden bij de plaatselijke sportvereniging, plattegrond informatiekasten of met lichtmastverwijzing. Deze vorm wordt met name gebruikt om het merk onder de aandacht te brengen. 

Zo zal McDonald’s de Big Mac promoten met tijdelijke reclame en het merk zelf met lichtmastverwijzingen naar het filiaal. Het is dus maar net waar je focus ligt en natuurlijk ook waar je doelgroep zich bevindt.

Verschillende manier van adverteren

Als lokale ondernemer is het natuurlijk belangrijk, en uiteindelijk ook het doel, om je bedrijf bekend te maken bij de doelgroep in jouw omgeving. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te bereiken, zoals adverteren in de krant, het verspreiden van huis-aan-huisfolders, of het sponsoren van lokale evenementen of sportverenigingen. Adverteren in de krant kan effectief zijn om de aandacht van potentiële klanten te trekken. Kranten hebben vaak een grote oplage en worden veel gelezen in de lokale gemeenschap. Door te adverteren in de krant kun je jouw boodschap specifiek richten op de mensen in jouw regio. Dit geldt natuurlijk ook voor de huis-aan-huisfolders en het adverteren bij de plaatselijke sportvereniging.

Wat ook een populaire en duurzame vorm van lokaal adverteren is, is lichtmastreclame. Deze vorm van buitenreclame, ook wel lichtmastverwijzing genoemd, is een effectieve manier voor zowel lokale ondernemers als landelijke ketens om hun zichtbaarheid en vindbaarheid te vergroten. Door een bord met bedrijfspromotie aan de lichtmasten te plaatsen, wordt deze het hele jaar door gezien door duizenden passanten uit de regio, die regelmatig langs de betreffende lichtmasten rijden of fietsen. Ook in de avond en ‘s nachts zijn de reclameborden verlicht, waardoor de uiting 24 uur per dag zichtbaar is.

Strategische mogelijkheden tot reclame in Veldhoven

Veldhoven biedt verschillende mogelijkheden voor adverteren, vooral op drukke locaties zoals winkelcentra en het stadscentrum. Deze gebieden trekken dagelijks vele bezoekers aan, waardoor het ideaal is om uw boodschap over te brengen aan een breed publiek.

Winkelcentra

De winkelcentra in Veldhoven vormen uitstekende locaties om reclame te maken. Met prominente plaatsing van banners, posters of digitale schermen kunt u uw product of dienst onder de aandacht brengen van potentiële klanten. Denk bijvoorbeeld aan het Citycentrum of winkelcentrum De Merelaar, waar mensen samenkomen om te winkelen, te ontspannen en te genieten van diverse activiteiten.

Stadscentrum

Het stadscentrum van Veldhoven is een levendige plek waar veel mensen samenkomen. U kunt hier denken aan reclamemogelijkheden op bushokjes, billboards of lichtkranten. Op strategische locaties bereikt u zowel bewoners als bezoekers van Veldhoven. Het drukke verkeer en de constante stroom van mensen maken het stadscentrum uitermate geschikt om uw reclame-uitingen te tonen.

Evenementen

Veldhoven organiseert regelmatig evenementen die extra reclamemogelijkheden bieden, zoals de jaarlijkse Koninginnedagviering of het Cult & Tumult Festival. Door sponsoring of het verspreiden van flyers en folders tijdens deze evenementen, kunt u uw bedrijf of product op een originele manier promoten.

De perfecte aanvulling op je marketingmix

Als je op zoek bent naar een effectieve manier om je merk onder de aandacht te brengen en je doelgroep te bereiken, dan is buitenreclame een belangrijk en misschien zelfs wel essentieel onderdeel van je marketingmix. Met buitenreclame hoef je namelijk niet te wachten tot mensen online zijn, televisie kijken of andere media gebruiken. Door gebruik te maken van lichtmastreclame ben je continu zichtbaar voor voorbijgangers. Dit betekent dat je merk en boodschap altijd en overal worden gezien. Door je reclame-uiting strategisch te plaatsen op plekken waar veel verkeer is of waar je specifieke doelgroep zich bevindt, creëer je niet alleen merkvertrouwen maar zorg je ook voor meer naamsbekendheid, impulsbezoeken en een top-of-mind-positie van je merk ten opzichte van de concurrentie. Dit alles leidt uiteindelijk tot meer klanten en meer omzet voor je bedrijf. 

Het belang van lokale marketing

Lokale klanten zoeken steeds vaker online naar producten en diensten in hun directe omgeving. Door goed vindbaar te zijn binnen jouw regio, vergroot je de kans dat potentiële klanten bij jou uitkomen in plaats van bij je concurrenten. Zowel online als offline marketing spelen hierbij een belangrijke rol. Het is daarom jouw taak als ondernemer om dit serieus aan te pakken en je naamsbekendheid verder te vergroten.