De cover van het nieuwe theatermagazine van De Schalm. Tekst: Lotte Bouwman - FOTO: Marc Laser.
De cover van het nieuwe theatermagazine van De Schalm. Tekst: Lotte Bouwman - FOTO: Marc Laser.

Theater de Schalm, voor het écht allerleukste avondje uit!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat staat er op de planken in Theater de Schalm in Veldhoven?

Nieuw theaterseizoen!

Het programma van het nieuwe theaterseizoen staat op deschalm.com! Op din. 21 mei om 10.00 uur gaat de kaartverkoop online van start en telefonisch of aan de balie reserveren kan vanaf din. 28 mei. Ook komt weer een nieuw papieren theatermagazine uit. Geen magazine thuis ontvangen, maar er toch graag een hebben? Haal het magazinekosteloos op bij de Theaterkassa (ma t/m do 11.00-14.00 uur), of vraag per e-mail aan, via: reserveringen@deschalm.com

RootsClub@DeSchalm

Mercy John (medeschrijver van Top 2000-hit Roller Coaster) is niet meer weg te denken uit het Nederlandse singer-songwriter en americana circuit. Zijn liedjes kenmerken zich door een persoonlijk verhaal, een verhaal wat hij graag in kleine akoestische settings vertelt, zodat de songs nog meer impact krijgen. 

Don. 23 mei, 20.30 uur.

Bourgondische Belgen

In het voorjaar van 2024 touren Jeroen Leenders, Vincent Voeten, Jeron Dewulf en Johnny Trash langs de theaters in het zuiden van het land. Deze 4 Belgische comedians geven hun kijk op de wereld in een geweldige stand-up comedy show vol scherpe analyses, Belgische humor en zelfs een kleine dosis muziek. En met niemand minder dan Leon van der Zanden als MC.

Vrij. 24 mei, 20.15 uur.

Piepschuim

De feiten van de klimaatcrisis kennen we al lang, maar veel hebben die de afgelopen tijd niet uitgehaald. We hebben ook helemaal geen feiten nodig. We hebben verhalen nodig. Maar wat is het verhaal van ons klimaat? In ‘Buiten de Lijntjes’ vertelt Piepschuim deze verhalen met prachtige muziek, humor, (groene) energie en een sprankje hoop. 

Zat. 25 mei, 20.30 uur.

Literair café

Dichter en schrijver Jaap Robben (Oosterhout, 1984) is vooral bekend van zijn romans Birk, Zomervacht en Schemerleven. Met zijn romandebuut Birk verovert Jaap Robben in 2014 direct boekhandel, lezer en recensent. Zijn 2e roman, Zomervacht, haalt de longlist van de International Booker Prize en is vorig jaar verfilmd. In 2022 verschijnt zijn veelbesproken roman Schemerleven. Het boek gaat over het verdriet om niet levend geboren, ongedoopte baby’s die vroeger vaak anoniem zijn begraven. Jaap Robben krijgt overweldigende, lovende reacties op zijn boek, waarvan inmiddels ruim 50.000 exemplaren zijn verkocht.

Zon. 26 mei, 14.00 uur.