TTV Veldhoven presenteert het 1e jeugdteam dat kampioen is geworden! Zie ook: ttvv.nl. FOTO: TTV Veldhoven.
TTV Veldhoven presenteert het 1e jeugdteam dat kampioen is geworden! Zie ook: ttvv.nl. FOTO: TTV Veldhoven.

Jeugd TTV Veldhoven weer op niveau

Sport

Bart Luijkx.

3 van de 6 jeugdteams van Tafeltennisvereniging Veldhoven zijn deze competitie kampioen geworden. Het 1e jeugdteam bestaande uit Lars Golsteijn, Charlotte Kang, Jelle Foster en Tim Sengers, heeft afgelopen zat. 20 apr. in de afsluitende wedstrijd tegen TTC Middelburg 2 voldoende aan één puntje, maar zet met een klinkende overwinning (9-1) de kers op de kampioenstaart. Het team wordt kampioen in de hoofdklasse en komt komend najaar uit op landelijk C-niveau. En... Dat is in Veldhoven voor het eerst weer sinds 2008! Ook Team 2 en Team 5 zijn kampioen in hun klasse.

VELDHOVEN - De opmars van de jeugd van de tafeltennisvereniging in Veldhoven valt nauw samen met een koerswijziging 2 jaar geleden. Meerdere jeugdtrainers besloten toen te stoppen en onder leiding van clubkadercoach Jack Aarts worden diverse topspelers als trainer aangesteld. Ook het trainersgilde flink uitgebreid. Het kampioenschap van de afdeling Zuid-West is een nieuw behaald hoogtepunt in die thans snel stijgende lijn.
“Daar word ik heel vrolijk van als ik deze ontwikkeling zie”, vertelt Jack Aarts die in het verleden zeer succesvol is geweest en onder meer trainer-coach in de tijd dat de club in de eredivisie uitkomt.

Stoutste dromen 

“Ik had in mijn stoutste dromen niet durven denken dat het zo snel zou gaan. We zijn 2 jaar bezig en ze zijn al kampioen van de afdeling. Maar ik kijk ook naar de rest van de jeugd en ook de andere spelers volgen gestaag. Het komt deels door de trainers die ermee bezig zijn. Het zijn allemaal mensen met een hoog tafeltennisniveau en een goede achtergrond. Het andere deel is de structuur die we hebben aangebracht. We hebben goede afspraken gemaakt en werken volgens een bepaald opleidingsprincipe. En je ziet dat dat zijn vruchten afwerpt. De jeugd pikt het heel goed op, het enthousiasme is ontzettend groot en dat werkt voor iedereen stimulerend. Je ziet het resultaat”, aldus Aarts. 

Cool

De spanning is er die zat. 20 apr. na één wedstrijd meteen vanaf. De 14-jarige Lars haalt deskundig het beslissende punt binnen en eindigt het seizoen op 22 overwinningen in 24 wedstrijden.
“Heel leuk dat we nu kampioen van de hoofdklasse zijn en heel speciaal dat TTV Veldhoven voor het eerst in lange tijd weer landelijk C gaat spelen.”
De 13-jarige Charlotte vult aan: “Ja, het is heel cool om kampioen te worden.”
Vorig jaar is ze al Nederlands kampioen geworden bij de meisjes onder 13 jaar. “Dat was heel bijzonder, ik kwam er eigenlijk pas na die wedstrijd achter dat ik Nederlands kampioen was. Ik was er tijdens de finale niet mee bezig, dat besef kwam pas na de wedstrijd”, vertelt Charlotte.

Zo hoog mogelijk

Ook de spelers beseffen dat het niveau hard omhoog is gegaan. Charlotte: “Het zijn intensievere trainingen. Hiervoor deden we meer spelletjes, nu wordt er serieuzer getraind.”
Lars: “Het is een leuke sfeer op de training, al praten we soms wel iets te veel, maar dat krijgen we dan wel te horen. De trainers geven heel goed aan wat je beter kunt doen en ze geven goede tips tijdens de wedstrijden. Niet alleen technisch, maar ook mentaal. De sfeer is heel goed, iedereen is bevriend met elkaar en moedigt elkaar aan. Komend jaar gaan we landelijk C spelen en we gaan proberen om zo hoog mogelijk te komen.”
Charlotte: “We weten nog niet hoe we op dat niveau gaan presteren, maar we hebben nog even de tijd om ons te ontwikkelen en beter te worden.”

Nog hoger plan

Trainer Pascal van Gemert speelt vorig jaar bij TTV Bergeijk nog in de 1e Divisie en ziet het niveau de afgelopen 2 jaar stijgen. “Eigenlijk zijn ze bijna ieder jaar een klasse hoger gegaan en dat is heel knap. Het is een superprestatie dat ze nu in de landelijke competitie gaan spelen. We zien de spelers meerdere keren per week en dan vergeten we wel eens waar ze vandaan komen en verwachten we soms te veel van ze. Ze zijn echt heel hard gegroeid. Als we volgend jaar nog iets serieuzer kunnen trainen, gaat ze dat naar een nog hoger plan brengen.”

Jaloers

Bij andere verenigingen wordt wel eens jaloers naar de jeugd van TTV Veldhoven gekeken. “Mensen van andere clubs vragen wel eens hoe we dat doen, maar we hebben geen geheimen. We hebben een goed verhaal en de kinderen zijn enthousiast.”

‘Daar
word ik
heel
vrolijk van’

Afbeelding