Spelers en staf het bad in, juichende en joelende supporters, zo begint uiteindelijk feest. Tekst en FOTO: Robert Koning.
Spelers en staf het bad in, juichende en joelende supporters, zo begint uiteindelijk feest. Tekst en FOTO: Robert Koning.

Wie had dat kunnen bedenken... Wat een apotheose!

Sport

De laatste wedstrijd van het seizoen, zon. 20 apr., de nummers 1 en 2 van de competitie tegen elkaar, het onderlinge verschil slechts 2 puntjes. Sassenheim tegen Njord, de wedstrijd om het kampioenschap en promotie naar de 1e klasse Bond!

VELDHOVEN - In een volgepakt zwembad Wasbeek, met veel supporters van beide teams, ontstaat al lang voor de wedstrijd een fantastische ambiance! Een sfeer graag gezein wordt bij iedere sportwedstrijd… Gewoon kippenvel! De volgepakte bus vol Njord-aanhangers vanuit Veldhoven, gewapend met diverse spandoeken, zorgt er die zondag voor dat ook wat betreft supporters er met een gelijke stand aan de wedstrijd begonnen kon worden.

Schepje bovenop

Dan de wedstrijd zelf! Onder leiding van de heren Leon Trijsburg en Peter van Teijlingen, wordt om 20.20 uur afgefloten. Beide partijen laten meteen zien wat hun bedoeling is! Fel op de bal spelend en counterend op hoge snelheid, zodra mogelijk. De eerst successen zijn al snel voor Njord, en met een voorsprong van 2 doelpunten wordt de 1e periode afgesloten (2-4).
Maar de mannen van Sassenheim laten zich zeker de kaas niet van het brood eten en vechten tot op één doelpunt terug, echter voor niet al te lange tijd. Njord breidt de score uit tot een marge van 3 doelpunten (3-6)
Met de steun van het thuispubliek komen de Sassenheimers in de 3e periode echter weer volledig terug in de wedstrijd, slechts 3 doelpunten, maar wel alle 3 van de ploeg uit Sassenheim. 9-9 met nog één periode te gaan!
Met nog 4.30 zuivere speeltijd te gaan, nog steeds geen licht tussen de 2 ploegen, 11 tegen 11...
Dit is echter het sein voor de mannen uit Veldhoven om er nog een schepje bovenop te doen, ze zijn duidelijk niet naar Noord Holland gekomen om het onderspit te delven. Binnen 2 ½ minuut wordt er een onoverbrugbare kloof geslagen. Met doelpunten van Ivar (2x), Merijn, aanvoerder Niels en Rik, wordt de stand naar 11-16 getild. Het laatste tegendoelpunt is alleen nog voor de statistieken belangrijk.

Kampioen en promotie

Spelers en staf het bad in, juichende en joelende supporters, zo begint uiteindelijk feest. Begrijpelijk, want het kampioenschap en de promotie een feit!!
Speciale dank aan de scheidsrechters die zich uitstekend van hun taak kweten. Ook de dank aan de ploeg uit Sassenheim, een sportieve, (bijna) gelijkwaardige tegenstander.