Op de Marvilde website is in het fotoarchief een uitgebreide fotoreportage te vinden van alle drie de toernooien. FOTO: Marvilde.
Op de Marvilde website is in het fotoarchief een uitgebreide fotoreportage te vinden van alle drie de toernooien. FOTO: Marvilde.

Sportief 3-luik met 6 kampioenen

Sport

Marvilde

Het schoolvoetbaltoernooi is een jarenlange traditie die Marvilde organiseert in samenwerking met de KNVB. Op het Jongelingsveld in Veldhoven hebben bijna alle basisscholen om de felbegeerde titel gestreden en de eer van de school. De winnaars mogen deelnemen aan de Regionale-, Districts-, en Landelijke Schoolvoetbalkampioenschappen. Deze staan respectievelijk gepland op woe. 15, woe. 29 mei en woe.12 juni.

VELDHOVEN - Er zijn dit jaar maar liefst 142 teams met gezamenlijk 1.209 deelnemers met 245 begeleiders aangemeld. Zij spelen op de eerste 3 vrijdagen van april. De groepen 3, 4, 5 en 6 spelen op kwart velden en de groepen 7 en 8 op halve, geheel volgens de regels van de KNVB. De groepen 3 en 4 starten het drieluik, die vrij. van 5 apr.. Met deze groepen is het schoolvoetbal jaren geleden begonnen dat nu alweer voor de 17e keer werd gehouden.

Bengaals vuurwerk

Vrij. 5 apr. is het heerlijk genieten van een voorjaarszonnetje. In de categorie groep 3 is basisschool Op Dreef met 2 teams vertegenwoordigd en beide komen in de finale. Gespannen koppies zijn zichtbaar als de finalisten onder Bengaals vuurwerk het hoofdveld betreden. Het onderlinge duel wordt in het voordeel beslist door team 3A. Zij winnen de wedstrijd met 2-1 en mogen daarna met de grootste beker op de foto.
In de andere categorie, voor de gemengde groepen 3/4, is het de basisschool Zeelsterhof die met 3 teams aantreedt. 2 teams halen de finale. Team 4 wint met 3-0 van team 3 en ook zij mogen als kampioen de grootse beker tonen aan de fotograaf.

Sportieve happening

Vrij. 12 apr. trappen de groepen 5 en 6 af aan deze 6e editie. Zelden is het zo druk op het sportpark. Met maar liefst 59 teams (waaronder 17 meisjesteams), 485 kinderen, ruim 100 begeleiders en een groot aantal toeschouwers is de sfeer optimaal. Het wordt een sportieve happening met basisschool OBS Dick Bruna in de hoofdrol. Met maar liefst 3 teams staan zij in de beide finales. Bij de jongens (groep 5-6) winnen ‘De Gehaktballen’ de onderlinge schoolstrijd van ‘Roekeloos’ na een doelpuntrijke wedstrijd; 5-3. De meisjes van Dick Bruna leggen het af tegen ‘De meisjes van 6’ van Basisschool De Brembocht. Hier is de uitslag 0-1.

Strafschoppen

Vrij. 19 apr. is het de beurt aan de groepen 7 en 8. Het is spannend tot en met de finales. De winnaars bij zowel de jongens als de meisjes moet middels strafschoppen beslist worden. De meisjes van de Berckacker winnen voor het 2e jaar op rij. Op het andere veld zijn het de jongens van basisschool St. Jan Baptist die de hoofdprijs in ontvangst mogen nemen.

Allemaal bedankt

Op de Marvilde-website is in het fotoarchief een uitgebreide fotoreportage te vinden van alle 3 de toernooien. Bij elk toernooi kunt u ook nog eens terugkijken naar alle uitslagen, rangen en standen via de digitale toernooischema’s.
De organisatie bedankt bij deze alle deelnemers en supporters voor hun sportieve deelname aan dit schoolvoetbal-3-luik in Veldhoven. Een speciale dank gaat uit naar alle vrijwilligers, personeel en sponsoren die dit spektakel mogelijk hebben gemaakt. Tevens wensen we de teams die door zijn naar de District finale heel veel succes.

Hoeveel?

Er zijn dit jaar maar liefst 142 teams met gezamenlijk 1.209 deelnemers en 245 begeleiders aangemeld.

Op naar de volgende!

De winnaars mogen deelnemen aan de Regionale-, Districts-, en Landelijke Schoolvoetbalkampioenschappen. Deze staan respectievelijk op woe. 15, woe. 29 mei en woe.12 juni gepland.

Het schoolvoetbal jaren is voor de 17e keer gehouden

Afbeelding