De jongensdrooom van 2 jonge vrienden, Veldhovenaar Joe Mennings en Mattia Perkovic uit Eindhoven. FOTO: Bert Jansen.
De jongensdrooom van 2 jonge vrienden, Veldhovenaar Joe Mennings en Mattia Perkovic uit Eindhoven. FOTO: Bert Jansen.

‘Puur, omdat geuren ons inspireren’

Zakelijk

Van de redactie

2 jonge vrienden die samen gaan ondernemen. Voor Veldhovenaar Joe Mennings (22) en Mattia Perkovic (20) uit Eindhoven een droom die werkelijkheid is geworden. 

VELDHOVEN - “We zijn 1,5 jaar geleden gestart in aromatherapie”, vertelt Mennings over het ontstaan van hun avontuur, Whiffed geheten. Aanvankelijk begonnen met het maken van parfum. “Puur, omdat geuren ons enorm inspireren. Maar omdat duurzaam ondernemen bij ons voorop staat, was het niet haalbaar om daarmee door te gaan.”

Studie

Om toch in geuren te blijven ondernemen, verdiepen Mennings en Perkovic zich goed en diepgaand in aromatherapie. Ze hebben beiden een en dezelfde droom en zijn bereid daarvoor veel op te offeren. Mennings: “Ik heb mijn studie opgezegd en ben bij DPG gaan werken om geld te verdienen. Dit geld gaat rechtstreeks als investering in Whiffed.”

Duurzaam

Mennings legt uit hoe dit er voor hen uitziet. “Het begint bij de grondstoffen. Die moeten biologisch worden verbouwd en gecertificeerd zijn.”
Als voorbeeld geeft hij de grondstof lavendel. “We gaan daarvoor ter plekke kijken zoals bij een boer in Hvar op het Kroatische lavendeleiland. We kopen de lavendel rechtstreeks bij de boer waardoor we een eerlijke prijs kunnen betalen, zogezegd zonder tussenkomst van derden.”
Ook de verpakking is een zoektocht naar duurzaamheid geweest. “We begonnen met plastic flesjes maar dat was eigenlijk geen optie. Nu maken we gebruik van glazen flesjes met een bamboe dop. Zelfs het label bestaat uit gerecycled materiaal.”
Momenteel zijn ze een jaartje bezig en ze hebben al flinke stappen gezet. Ze zijn sinds dit jaar ook volledig CO2 neutraal. “Dit komt mede door de vervoermiddelen die we gebruiken, verzendpartners waar wij mee samenwerken op het gebied van bebossing in Nederland en daarbuiten.”

Jong 

Veldhovenaar Mennings is 22 jaar. Hij en zijn partner Mattia Perkovic, 20 jaar en uit Eindhoven,  zijn 2 normale, maar bijzonder enthousiaste jongemannen die ervan dromen een mooi en duurzaam product op de markt te kunnen brengen. “We gebruiken 100% natuurlijke materialen. Biologisch, lokaal ingekocht, eerlijke producten voor een eerlijke prijs. Voor zowel de consument als de bedrijven waar we inkopen”, aldus Mennings.

Droom

De 2 jongens hebben al een klein klantenbestand en hopen dit uit te bereiden. “Onze aromatherapie wordt in Veldhoven op enkele plaats al gebruikt en de mensen zijn daar erg tevreden over.”
Mennings en Perkovic proberen met hun droom aan de horizon in het vizier, langzaam uit te groeien tot...  ”We dromen ervan om in 2025 op een fysieke en aantrekkelijke locatie te kunnen openen.”

whiffed.nl

Ze hebben
al
flinke stappen
gezet

Afbeelding