Veldhoven Jordy Graat
Veldhoven Jordy Graat Foto: Bert Jansen

Het lintje

Column

Dat is toch altijd mooi. Veldhovenaren die zich met hart en ziel inzetten voor de samenleving. Soms is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend.
Ik vind het mooi om te zien hoeveel mensen in ons dorp iets doen voor een ander. Of het nu gaat om vrijwilligerswerk, iets organiseren of gewoon een lief gebaar maken. Het is belangrijk en dat mag gezien worden. Daarom gaat de burgemeester altijd op Lintjesdag met een hele club mensen op pad om deze blijk van waardering uit te reiken.
Dit keer stond ik er dichtbij, want mijn vader kreeg een lintje. Het is grappig om te zien, hoe iemand verrast kan worden. Ineens staat er een bus voor de deur met mensen die je iets bijzonders komen vertellen. Als je het totaal niet verwacht dan is de verrassing geslaagd.

           Het is grappig om te zien
   hoe iemand verrast kan worden

Maar goed, als je je 10-tallen jaren inzet voor de zieke medemens die soms een laatste reis naar Lourdes willen maken, dan is het meer dan verdiend. Uiteraard waren er nog meer dingen maar dit sprong er toch met kop en schouders bovenuit.
Ik heb alle verhalen gelezen van degene die een lintje kregen en het zijn stuk voor stuk toppers. Sommige ken ik en dan weet je een beetje hoe en wat, maar het is ook leuk om de onbekendere beter te leren kennen.
Een lintje is toch iets bijzonders en of je niet voor of tegen het Koningshuis bent, deze dankbare onderscheiding mag nooit verloren gaan. Het is veel meer dan iets wat je opgespeld krijgt. Mensen die het aanvragen doen veel moeite om dit voor elkaar te krijgen en als het eenmaal doorgaat dan blijf je natuurlijk altijd een gedecoreerde.
Met een mooi aantal lintjes staat Veldhoven goed op de kaart. Ik wil iedereen bij deze van harte feliciteren met natuurlijk in het bijzonder ons pap. Ga vooral genieten en door met al dit moois.

Jordy Graat.

Column van Jordy Graat