Karin Coppens geeft een lezing over het verminderen van chronische klachten. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bibliotheek.
Karin Coppens geeft een lezing over het verminderen van chronische klachten. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bibliotheek.

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat zijn het nieuws en de activiteiten van Bibliotheek Veldhoven?

Chronische klachten

Vitaliteitsspecialist, coach en fysiotherapeut Karin Coppens begeelidt al veel mensen met chronische klachten naar een klachtenvrij, ontspannen en gelukkiger leven. Ze vertelt onder meer over het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Ook legt ze uit hoe dit bijdraagt aan het ontwikkelen of onderhouden van chronische klachten.

Don. 16 mei, 19.00-20.30 uur. Deelname gratis na aanmelden:

bibliotheekveldhoven.nl/chronische-klachten

Boekjes & Babbels

Leuke én leerzame bijeenkomst voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar met voorlezen, opvoedtips en regelmatig speciale gasten. Schuif gezellig aan! Boekjes & Babbels is elke 2e din. van de maand met telkens een ander thema en prentenboek. Het thema deze maand is ‘Samen spelen, samen delen’.

Din. 14 mei, 11.00-12.00 uur. Deelname gratis na aanmelden:

bibliotheekveldhoven.nl/babbels

Patiëntenportaal

Maak kennis met digitale zorg en leer werken met het patiëntenportaal van de huisarts tijdens deze workshop. Deelnemers krijgen antwoord op vragen als: ‘Hoe kan ik mijn medisch dossier inzien?’ en ‘Hoe bestel ik een herhaalrecept?’. In de workshop van 15 mei wordt geoefend met het patiëntenportaal UwZorgOnline, dat gebruikt wordt door huisartsenpraktijken Houppermans, Hoeks en Ambachtsheer. Ook op 22 mei, 19 en 26 juni zijn workshops over verschillende portalen van de Veldhovense huisartsen.

Woe. 15 mei, 14.00-16.00 uur. Deelname gratis na aanmelden:

bibliotheekveldhoven.nl/patientenportaal 

Gratis oefenen op Theorie.nl

Met de bibliotheekpas heeft iedereen gratis toegang tot de online Bibliotheek met tienduizenden e-books, luisterboeken, tijdschriften en cursussen. Maar er kan nog veel meer met de bibliotheekpas! Zo kunnen bibliotheekleden gratis oefenen voor het theorie-examen auto, bromfiets en motor. Even inloggen met het pasnummer en wachtwoord op Theorie.nl en er kan meteen geoefend worden.

bibliotheekveldhoven.nl/digitaal

Don. 9 mei is de Bibliotheek Veldhoven gesloten i.v.m. Hemelvaartsdag.