Dashbord Danglers staan met de voorstelling Take me home'in De Schalm. Tekst: Nicole Gärths - FOTO: De Schalm.
Dashbord Danglers staan met de voorstelling Take me home'in De Schalm. Tekst: Nicole Gärths - FOTO: De Schalm. Hasselblad X1D

Theater de Schalm, voor het écht allerleukste avondje uit!

Cultuur

VELDHOVEN - Wat staat er de komende week op de planken bij Theater de Schalm?

Dashbord Danglers

DESCHALM - De voorstelling Take me home is een reis naar de eigen muzikale identiteit van de muzikanten. Verhalen bij bekende gouden hits, nieuwe, soms biografische, teksten die leiden tot nieuwe songs met een vertrouwd geluid, vertolkt door topmuzikanten met prachtige stemmen die weergaloos samensmelten.

Vrij. 7 okt., om 20.15 uur. 

Vlamousse

DESCHALM - Saampies is het eerste avondvullende programma van Vlamousse. In Saampies benoemt Vlamousse totdat er niks meer te benoemen valt. ‘Maak het bespreekbaar’, is het credo. De angst moet worden doorbroken, excuses gemaakt... Want er moet geluisterd worden! 

Vrij. 7 okt., om 20.30 uur.

Kruimeltje (6-99 jaar)

DESCHALM - Door de besneeuwde straten ergens in Nederland zwerft Kruimeltje; een vrolijke en ondeugende straatjongen van 10 jaar. Helemaal alleen, op zoek naar zijn vader en moeder. Het enige dat Kruimeltje van zijn ouders heeft is een medaillon, met hun portretjes erin. Dan ontmoet hij Keesie, een stoer meisje dat maar al te graag mee op avontuur gaat. 

Za. 8 okt., om 20.15 uur.

Bart Chabot

DESCHALM - Bart Chabot (Den Haag, 1954) is dichter, schrijver en podiumdier. Achter zijn bril sprankelen een tomeloze energie en verbeelding, die je terugziet in zijn poëzie, verhalen en biografieën. In Theater de Schalm wordt hij geïnterviewd door bibliotheekmedewerker Mark van der Linden. Bruna Veldhoven is aanwezig met een mooie selectie boeken. 

Zo. 9 okt., om 14.00 uur.

Bodecker & Neander

DESCHALM - Zonder ook maar één woord te veel te zeggen, creëert dit Berlijnse duo optische illusies, magische verrassingen en fantastische reizen door de tijd. Razendsnel en met veel stijl ontstaan soms poëtische, groteske en dan weer virtuoze scènes op het toneel.

Wo. 12 okt., om 20.15 uur.

The Kik hertaalt Eurovisie

DESCHALM - In The Kik hertaalt Eurovisie neemt The Kik een ieder mee langs ouder- en nieuwerwets Eurovisie Songfestival materiaal. Door Dave von Raven eigenhandig hertaald. Origineel en briljant uitgevoerd zoals alleen The Kik dat kan slingerd deze op de spreekwoordelijke band en bracht de vijf hertalingen als een EP uit. Dit smaakte naar meer.

Do. 13 okt., om 20.15 uur.