Veldhoven telt veel woningen met een groen energielabel. FOTO: FreePik.
Veldhoven telt veel woningen met een groen energielabel. FOTO: FreePik.

Veldhoven doet het écht niet slecht!

Financieel

VELDHOVEN - Wie op zoek is naar een woning met een groen energielabel in Brabant, kan het best in Helmond rondneuzen. In deze gemeenten heeft bijna 87% van de huizen namelijk energielabel C of hoger. Ruim 4 op de 10 woningen hebben er zelfs label A(++++). In Baarle-Nassau staan daarentegen de minste energiezuinige woningen. Dat blijkt uit onderzoek van duurzaamheidsplatform Slimster, op basis van data uit de Regionale klimaatmonitor.
Naast Helmond kennen ook de gemeenten Veldhoven, Oosterhout, Nuenen en Best bovengemiddeld veel energiezuinige woningen. De onderzoekers van Slimster noemen hiervoor 2 verklaringen. Vooral voor Helmond en Oosterhout geldt dat deze gemeenten relatief veel appartementen kennen. Deze woningen isoleren elkaar al grotendeels, waardoor ze minder energie verbruiken.
Daarnaast concludeert Slimster op basis van data van Allecijfers.nl, dat met name Nuenen, Veldhoven en Best ook gemeenten zijn waar de inkomens gemiddeld genomen wat hoger liggen. Dat maakt investeren in verduurzaming vanzelfsprekend eerder een optie.
De juiste cijfers van Veldhoven... In Veldhoven heeft 86,9% van de woningen een groen energielabel (C of hoger). 37,4% daarvan heeft zelf het energielabel A (++++). Daarentegen heeft 3% van de woningen in Veldhoven een rood energielabel (F of G).

Meer, op: slimster.nl/nieuws