De winnende teams op het podium. FOTO: Organisatie GQV.
De winnende teams op het podium. FOTO: Organisatie GQV.

Team Pegbroeken wint de Grote Quiz van Veldhoven

Cultuur

Team Pegbroeken wint dit jaar de Grote Quiz van Veldhoven. Het team haalt 640 punten en dat is genoeg om de nummer 2, team Roll The Dice, met 24 punten achter zich te houden. Als 3e eindigt het team TTV Veldhoven.

VELDHOVEN - Vrijdag 24 juni worden de winnaars bekend gemaakt van de 8e editie van de Grote Quiz van Veldhoven. Dit jaar hebben 33 teams om de 1e plaats getreden. De quiz bestaat uit ruim 300 vragen met 500 antwoorden en 4 buitenopdrachten. Dit jaar moesten de teams een theorie-examen afleggen bij VSV, leren dansen bij LeHaen en proberen te scoren bij basketbalvereniging BV VIDO. De teams moesten dit jaar ook elkaar fysiek bezoeken om stickers te halen voor in het boek. 

De overwinning levert een winstpremie van 800 euro op die besteed wordt aan een Veldhovens goed doel. De Pegbroeken schenkt dit aan Stichting Leergeld. De 2e en 3e plaats leveren respectievelijk 500 en 300 euro op. Tevens wordt het team Mousse du Mengel uitgeroepen tot het creatiefste team van de Quiz. Zij gaan er vandoor met 20 flessen Nipperke. 

Alle antwoorden en compilatiefilmpjes zijn te vinden op

degrotequizvanveldhoven.nl