Veldhoven Jordy Graat
Veldhoven Jordy Graat Foto: Bert Jansen

Oranje

Column

De bal rolt weer. Wel even wennen weer, zo eind november in de dikke trui en met de wollen sokken aan.
Het WK is van start en ik ben benieuwd hoe de komende weken eruit gaan zien. Ik heb het idee dat iedereen er nog een beetje in moet komen. We zijn volgens mij een beetje aan het afwachten op de eerste wedstrijden in de groepsfase. Als we daar de pannen van het dak spelen, dan zal de oranjekoorts langzaam toenemen verwacht ik.
Het WK van 2010 is er eentje die ik me nog altijd zal herinneren als een bijzondere. Ik stond toen alle wedstrijden in Eindhoven om van te voren te draaien en te presenteren. Het was een plein van een bekend automerk en die hadden flink wat centjes geïnvesteerd. De drukte werd per wedstrijd meer en op een gegeven moment mocht ik zelfs auto’s weggeven. Zeker richting de finales stond ineens Al Jaareza, CNN en andere internationale zenders bij ons te filmen.

       Hoe ver we nu gaan komen?

 
Het waren echt bizarre weken. Dat had natuurlijk alles te maken met het Nederlands elftal dat vriend en vijand een verrassing gaf. Vooral toen we van Brazilië wonnen, was voor veel supporters het toernooi al geslaagd. Uiteindelijk was Spanje te sterk, maar bij iedereen was vooral trots te voelen.
Hoe ver we nu gaan komen? Ik zou het je echt niet durven zeggen. Voetbal is wat dat betreft zo onvoorspelbaar. Je kan pas na de 8e finale zeggen wat de kansen zijn, maar dat zullen we eerst moeten halen.
Uiteraard lees je op dit moment alles over de randzaken rondom het voetbal, en dat mogen we zeker niet vergeten. Maar laten we daarna ook kijken naar de mannen van Louis en hun prestaties.
Veel spelers gun ik een succes op een groot toernooi. Waar je ook gaat kijken, alvast veel plezier! En vergeet niet te juichen.

Jordy Graat.

Column van Jordy Graat