Veldhoven Jordy Graat
Veldhoven Jordy Graat Foto: Bert Jansen

‘Wat is ‘t heet!’

Column

Lopend door het CityCentrum hoor ik een mevrouw die woorden puffend en zwetend uitspreken. Ik moet er stiekem best om gniffelen door de manier waarop. Ze heeft 2 grote tassen bij zich en ik heb het idee dat haar sandalen de beste tijd gehad hadden. Ja, een middagje in de zon is dan zwaar. 

Klagen hoort er een beetje bij. Het is weer ouderwets zomer. Van die dagen dat vuilniszakken beter ruiken dan sommige mensen. Lekker verbranden, omdat je denkt dat 10 minuten te lang in de zon geen kwaad kan. In de winkel nog snel een zwembadje kopen, is onmogelijk en om eerlijk te zijn is het het fijnste om gewoon binnen te zitten.

     Het is weer ouderwets zomer 

In de verte hoor ik SDO strijden om een belangrijke wedstrijd te winnen, maar ik hoop vooral dat iedereen genoeg zal drinken. Water welteverstaan, want over de rest maak ik me nooit zo’n zorgen. 

Het geeft me wel weer een blij gevoel, die warmte. Ik ga de komende tijd met die temperaturen eens fietsen of rondrijden. Je ziet overal beleving en je ruikt de bbq’s geuren. Ondanks dat je niet op vakantie bent, krijg je dat gevoel van wel. En dan is het heel leuk om iedereen te zien genieten. 

Nu is het met 30 graden en warmer wel de temperatuur om niet hongerig te zijn, maar ik denk dat niemand een lekker stukje kip afslaat. En zoals het Nederlands weer betaamd, volgen na een hete dag of dagen weer koudere nachten. 

Ik vind het allemaal prima, want we gaan weer heerlijke maanden tegemoet. Veel leuke feestjes, mooie zomeravonden, maar vooral een dorp waar hopelijk van alles te doen is. In de achtertuin tot bij de horeca. En dan moeten we soms gewoon een beetje klagen dat het heet is, want dan kunnen we daarna afkoelen met een goei wijntje.

Jordy Graat.

Column Jordy Graat