Tijdens de aanleg van de nieuwe fietsverbinding is het bedrijventerrein alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Doorgaand verkeer tijdens de werkzaamheden worden omgeleid. FOTO: PixaBay.
Tijdens de aanleg van de nieuwe fietsverbinding is het bedrijventerrein alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Doorgaand verkeer tijdens de werkzaamheden worden omgeleid. FOTO: PixaBay.

Fietsverbinding De Run - High Tech Campus in aanleg

Algemeen

Vrijdag 10 maart geven wethouder Jeroen Rooijakkers en Eric van Avendonk (regiodirecteur BAM Infra) officieel het startsein voor de werkzaamheden van de nieuwe fietsverbinding DE Run - High Tech Campus. 

VELDHOVEN - Wethouder Jeroen Rooijakkers: “Veldhoven groeit, niet alleen door De Run en ASML, maar ook door de High Tech Campus. Er zijn steeds meer verkeersbewegingen tussen deze twee plekken. En daarom is een snelle en veilige fietsverbinding belangrijk. Dat is niet alleen gezond, maar ook beter voor het milieu. En deze nieuwe fietsverbinding zorgt voor minder autoverkeer op de Kempenbaan.” 

Wanneer

De start tot de aanleg van de bedoelde nieuwe fietsverbinding wordt dus vrijdag 10 maart, tussen 10.30 en 11.30 uur. Dat gebeurt bij het projectkantoor van BAM Infra, gevestig aan De Run 4222.

Belangrijke doelgroep

Een aantrekkelijke en veilige fietsroute kan de druk op het wegennet rondom de Kempenbaan en de N2 verminderen. De gemeente Veldhoven wil de bereikbaarheid van De Run verbeteren en in de toekomst garanderen. Fietsers zijn daarbij een belangrijke doelgroep. Daarom heeft de gemeente Veldhoven samen met partners gemeente Eindhoven, provincie Noord Brabant, ASML en de Rijksoverheid een maatregelenpakket opgesteld. Eén van de maatregelen is de fietsverbinding De Run - High Tech Campus. Meer informatie vindt u op https://www.veldhoven.nl/nieuwefietsverbinding

Bezwaren

Om te komen tot de nieuwe fietsverbinding, is een bestemmingsplan opgesteld. De Veldhovense gemeenteraad heeft bijna 2 jaar geleden dit bestemmingsplan vastgesteld. Het Definitief Ontwerpplan is door het college van B&W op 13 april 2021 vastgesteld.
Even heeft het erop geleken, dat het plan weer in de ijskast kon, omdat er bij de Raad van State beroep was aangetekend. Maar alle bezwaren zijn uiteindelijk afgewezen, bij uitspraak van de Raad van State op 31 augustus 2022.

De fietsverbinding wordt in fases aangeled. In fase A wordt het fietspad verbreed aan de zuidkant van de Run 4200 bij de fietstunnel onder de N2/A2. In fase B fase, begin april, worden reconstructiewerkzaamheden uitgevoerd zoals funderingswerk en aanleggen van het riool. Tijdens de werkzaamheden wordt De Run 4200 van en naar Kempenbaan-Oost afgesloten voor verkeer, ter hoogte kruising De Run/ Ulenpas. Bedrijven aan de Run 4200 blijven bereikbaar. Zie www.veldhoven.nl/nieuwefietsverbinding

Aanleg in 3 fases

Van de redactie

Resultaat is minder autoverkeer op de Kempenbaan

Afbeelding